Csípős csirkeszárnyak

Felejtsd el a gyorséttermekben kapható csirkeszárny-falatokat, inkább vedd birtokba a konyhát, és készítsd el te magad a ropogós sültet ebédre vagy vacsorára!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tény, hogy a csirkeszárny nem éppen az a színhús, amelyet sokan szeretnek. Mégis valószínű, hogy ellenállhatatlan ropogása és ínycsiklandozó íze téged sem fog hidegen hagyni. Remek, csípős receptünkkel nincs sok munka, ráadásul krumplival, rizzsel vagy éppen salátával is tálalhatod ízlésedtől függően.

Ne habozz, készíts egy adaggal, és győződj meg róla, hogy a frissen sült falatok messze felülmúlják a gyorséttermekben kapható változatot!

Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chilis szósz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

A csirkeszárnyat tisztítsd meg, és a végeit vágd le. A forgóknál vágd ketté, és ízlésed szerint sózd meg. A chilit az olívaolajjal és a mézzel keverd össze. Forgasd bele a húsokat a pácba, és legalább egy órára tedd hűtőbe.

Egy tűzálló tálba fektesd bele a szárnyakat, és alufóliával fedd le a tál tetejét. Melegítsd elő a sütőt, és 30-40 perc alatt süsd ropogósra az ételt. Ezután vedd le a fóliát, és süsd pirosra a húsokat.

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?

Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?

 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. február 19. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha még intenzívebb ízeket szeretnél, akkor már a készítés előtti este áztasd a pácba a csirkeszárnyakat.

Ezt is szeretjük