Csípős csirkeszárnyak
Felejtsd el a gyorséttermekben kapható csirkeszárny-falatokat, inkább vedd birtokba a konyhát, és készítsd el te magad a ropogós sültet ebédre vagy vacsorára!
Tény, hogy a csirkeszárny nem éppen az a színhús, amelyet sokan szeretnek. Mégis valószínű, hogy ellenállhatatlan ropogása és ínycsiklandozó íze téged sem fog hidegen hagyni. Remek, csípős receptünkkel nincs sok munka, ráadásul krumplival, rizzsel vagy éppen salátával is tálalhatod ízlésedtől függően.
Ne habozz, készíts egy adaggal, és győződj meg róla, hogy a frissen sült falatok messze felülmúlják a gyorséttermekben kapható változatot!
Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál méz
- 1 dl chilis szósz
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
A csirkeszárnyat tisztítsd meg, és a végeit vágd le. A forgóknál vágd ketté, és ízlésed szerint sózd meg. A chilit az olívaolajjal és a mézzel keverd össze. Forgasd bele a húsokat a pácba, és legalább egy órára tedd hűtőbe.
Egy tűzálló tálba fektesd bele a szárnyakat, és alufóliával fedd le a tál tetejét. Melegítsd elő a sütőt, és 30-40 perc alatt süsd ropogósra az ételt. Ezután vedd le a fóliát, és süsd pirosra a húsokat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha még intenzívebb ízeket szeretnél, akkor már a készítés előtti este áztasd a pácba a csirkeszárnyakat.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkecomb receptek
- gomba
- marhahús
Szaftos sültek római tálban
- csirke
- pörkölt