Az eredeti olasz pesto receptje
Százszor jobb, mint a bolti
A színéről messziről felismerhető szósz a legegyszerűbb tésztát is isteni lakomává varázsolja.
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ő Kapócs Zsóka párja: először szerepelnek közös fotón
Ha szereted az olasz konyhát, amit ugye nem nehéz, akkor már biztos találkoztál az isteni fűszeres szósszal, amit egyszerűen csak pestónak hívnak. és pirítósra kenve vagy tésztával összefőzve is zseniális.
Csak friss alapanyagokból lesz igazi a kész szósz, ne is próbálkozz mással!
Pesto
Hozzávalók:
- 6 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
- 2 evőkanálnyi reszelt pecorino sajt
- 1/2 bögre - 2,5 decis - extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi fenyőmag
- 50 grammnyi friss bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A bazsalikomot mosd meg jó alaposan, majd egy konyharuhára terítsd ki a leveleket. A fokhagymát törd össze egy mozsárban, adj hozzá sót, majd amikor elkeverted, adj hozzá egy-két levélnyi bazsalikomot, apróra tépkedve.
Ezután a maradék bazsalikomot dörzsölő mozdulatokkal morzsold a többiekhez, ez azért kell, mert így jön ki belőle a legjobban az íze.
Amikor az összes bazsalikomot feldolgoztad, mehet melléjük a fenyőmag, a sajtok is, majd folyamatos morzsolás közben adagolhatod az olívaolajat is. Amikor hozzáadtad az összeset, el is készült a pestód.
Még több zöld étel
Itt a spárgaszezon, ne hagyd ki a tavasz legjobb ízeit!
OLVASD EL EZT IS!

- joghurt
- uborka
Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával

- paradicsom
- leves