Az eredeti olasz pesto receptje
Százszor jobb, mint a bolti
A színéről messziről felismerhető szósz a legegyszerűbb tésztát is isteni lakomává varázsolja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az olasz konyhát, amit ugye nem nehéz, akkor már biztos találkoztál az isteni fűszeres szósszal, amit egyszerűen csak pestónak hívnak. és pirítósra kenve vagy tésztával összefőzve is zseniális.

Csak friss alapanyagokból lesz igazi a kész szósz, ne is próbálkozz mással!

Pesto

Hozzávalók:

  • 6 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
  • 2 evőkanálnyi reszelt pecorino sajt
  • 1/2 bögre - 2,5 decis - extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi fenyőmag
  • 50 grammnyi friss bazsalikom
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A bazsalikomot mosd meg jó alaposan, majd egy konyharuhára terítsd ki a leveleket. A fokhagymát törd össze egy mozsárban, adj hozzá sót, majd amikor elkeverted, adj hozzá egy-két levélnyi bazsalikomot, apróra tépkedve.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezután a maradék bazsalikomot dörzsölő mozdulatokkal morzsold a többiekhez, ez azért kell, mert így jön ki belőle a legjobban az íze.

Amikor az összes bazsalikomot feldolgoztad, mehet melléjük a fenyőmag, a sajtok is, majd folyamatos morzsolás közben adagolhatod az olívaolajat is. Amikor hozzáadtad az összeset, el is készült a pestód. 

Még több zöld étel

Itt a spárgaszezon, ne hagyd ki a tavasz legjobb ízeit!

Ezt is szeretjük