Az eredeti olasz pesto receptje
Százszor jobb, mint a bolti
A színéről messziről felismerhető szósz a legegyszerűbb tésztát is isteni lakomává varázsolja.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ha szereted az olasz konyhát, amit ugye nem nehéz, akkor már biztos találkoztál az isteni fűszeres szósszal, amit egyszerűen csak pestónak hívnak. és pirítósra kenve vagy tésztával összefőzve is zseniális.
Csak friss alapanyagokból lesz igazi a kész szósz, ne is próbálkozz mással!
Pesto
Hozzávalók:
- 6 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
- 2 evőkanálnyi reszelt pecorino sajt
- 1/2 bögre - 2,5 decis - extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi fenyőmag
- 50 grammnyi friss bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A bazsalikomot mosd meg jó alaposan, majd egy konyharuhára terítsd ki a leveleket. A fokhagymát törd össze egy mozsárban, adj hozzá sót, majd amikor elkeverted, adj hozzá egy-két levélnyi bazsalikomot, apróra tépkedve.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Ezután a maradék bazsalikomot dörzsölő mozdulatokkal morzsold a többiekhez, ez azért kell, mert így jön ki belőle a legjobban az íze.
Amikor az összes bazsalikomot feldolgoztad, mehet melléjük a fenyőmag, a sajtok is, majd folyamatos morzsolás közben adagolhatod az olívaolajat is. Amikor hozzáadtad az összeset, el is készült a pestód.
Még több zöld étel
Itt a spárgaszezon, ne hagyd ki a tavasz legjobb ízeit!
OLVASD EL EZT IS!

- joghurt
- uborka
Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával

- paradicsom
- leves