Az eredeti olasz pesto receptje
A színéről messziről felismerhető szósz a legegyszerűbb tésztát is isteni lakomává varázsolja.
Ha szereted az olasz konyhát, amit ugye nem nehéz, akkor már biztos találkoztál az isteni fűszeres szósszal, amit egyszerűen csak pestónak hívnak. és pirítósra kenve vagy tésztával összefőzve is zseniális.
Csak friss alapanyagokból lesz igazi a kész szósz, ne is próbálkozz mással!
Pesto
Hozzávalók:
- 6 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
- 2 evőkanálnyi reszelt pecorino sajt
- 1/2 bögre - 2,5 decis - extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi fenyőmag
- 50 grammnyi friss bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A bazsalikomot mosd meg jó alaposan, majd egy konyharuhára terítsd ki a leveleket. A fokhagymát törd össze egy mozsárban, adj hozzá sót, majd amikor elkeverted, adj hozzá egy-két levélnyi bazsalikomot, apróra tépkedve.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután a maradék bazsalikomot dörzsölő mozdulatokkal morzsold a többiekhez, ez azért kell, mert így jön ki belőle a legjobban az íze.
Amikor az összes bazsalikomot feldolgoztad, mehet melléjük a fenyőmag, a sajtok is, majd folyamatos morzsolás közben adagolhatod az olívaolajat is. Amikor hozzáadtad az összeset, el is készült a pestód.
Még több zöld étel
Itt a spárgaszezon, ne hagyd ki a tavasz legjobb ízeit!
OLVASD EL EZT IS!
- joghurt
- uborka
Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával
- paradicsom
- leves