Az eredeti olasz pesto receptje
A színéről messziről felismerhető szósz a legegyszerűbb tésztát is isteni lakomává varázsolja.
Ha szereted az olasz konyhát, amit ugye nem nehéz, akkor már biztos találkoztál az isteni fűszeres szósszal, amit egyszerűen csak pestónak hívnak. és pirítósra kenve vagy tésztával összefőzve is zseniális.
Csak friss alapanyagokból lesz igazi a kész szósz, ne is próbálkozz mással!
Pesto
Hozzávalók:
- 6 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
- 2 evőkanálnyi reszelt pecorino sajt
- 1/2 bögre - 2,5 decis - extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi fenyőmag
- 50 grammnyi friss bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A bazsalikomot mosd meg jó alaposan, majd egy konyharuhára terítsd ki a leveleket. A fokhagymát törd össze egy mozsárban, adj hozzá sót, majd amikor elkeverted, adj hozzá egy-két levélnyi bazsalikomot, apróra tépkedve.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután a maradék bazsalikomot dörzsölő mozdulatokkal morzsold a többiekhez, ez azért kell, mert így jön ki belőle a legjobban az íze.
Amikor az összes bazsalikomot feldolgoztad, mehet melléjük a fenyőmag, a sajtok is, majd folyamatos morzsolás közben adagolhatod az olívaolajat is. Amikor hozzáadtad az összeset, el is készült a pestód.
Még több zöld étel
Itt a spárgaszezon, ne hagyd ki a tavasz legjobb ízeit!
OLVASD EL EZT IS!
- joghurt
- uborka
Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával
- paradicsom
- leves