
A 4 legjobb rakott karfiol recept
Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.

A karfiol olcsó, magas C-vitamin-tartalmú és ásványi sókban gazdag zöldség. A vegetáriánusok étrendjében gyakran szerepel húspótlóként, de egy kis darált hússal kiegészítve bármelyik fehérjeimádó család szívesen fogyasztja.
A rakott karfiol egy egyszerű, gyors és méltán népszerű egytálétel, amit te is könnyedén elkészíthetsz, de, ha szeretnéd egy kicsit különlegesebbé tenni, próbáld ki bármelyik változatát!
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- 1 kis fej karfiol
- 15 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- pirospaprika
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra, majd forró vízben főzd rövid ideig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon, szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a darált húst is.
Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára, ha kell, önts alá egy kis vizet. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd ki a karfiol felével, sózd, hintsd be zsemlemorzsával, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, sózd, prézlizd, darabold rá a megmaradt vajat. Fóliával letakarva tedd közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, locsold meg tejföllel, és süsd még egy fél óráig, amíg a tejföl megpirul.
Vegyes zöldséges rakott karfiol
Hozzávalók:
- 75-80 dkg sovány sertéshús
- 1 közepes fej karfiol
- 15-20 dkg vegyes zöldség - borsó, kukorica, sárgarépa
- 2 dl tejföl
- 2 darab közepes paradicsom
- 2 darab paprika
- 1 csésze rizs
- só
- petrezselyemzöld
- vöröshagyma
- bors
- kömény
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsákra, és párold meg forró, sós vízben. A húst kockázd fel, és az apróra vágott hagymával, a paprikával és a paradicsommal készíts pörköltalapot, majd főzd meg benne a húst. A rizst tedd fel főni a zöldségekkel. Amikor minden elkészült, egy közepes méretű tepsit vajazz ki, és az alját takard be karfiollal. Erre tedd a rizs felét, ezen pedig oszlasd el egyenletesen a pörköltet. Takard be a megmaradt rizzsel, locsold meg a tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Tojással rakott karfiol
Hozzávalók:
- 60 dkg karfiol
- 8 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 2 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só
A karfiolokat szedd rózsákra, és főzd meg sós vízben. A tojást keverd ki a tejföllel és kevés liszttel, ízesítsd sóval és borssal. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd bele a megfőtt, lecsöpögtetett karfiolt, és locsold meg a tojással. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd pirosra.
Májkrémes rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 35 dkg sertésmájkrém
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál ételízesítő
- őrölt bors
- a tepsihez kevés olaj és zsemlemorzsa
A karfiolt szedd rózsákra, főzd meg sós vízben, és rakd ki vele egy beolajozott, zsemlemorzsával behintett sütőtál alját. A vajat habzásig melegítsd a liszttel, majd öntsd fel a tejjel és a felvert tojásokkal. Ezután ízesítsd a fűszerekkel, majd dolgozd hozzá a májkrémet. A legegyszerűbb, ha egy robotgéppel vagy turmixgéppel habosra kevered. Az öntetet locsold a karfiolra, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig. Hidegen és melegen is nagyon finom.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- egytálétel
- rakott zöldség