4 klasszikus saláta receptje
Ha szeretnéd a keservesen megszerzett, nyári formádat megtartani, próbáld ki laktató saláta receptjeinket.
A következő saláta receptek a nagy klasszikusok közé tartoznak. Próbáld ki őket, hiszen ilyenkor nyáron a legfrissebb zöldségeket használhatod fel hozzájuk, és plusz pont jár nekik, amiért nagyon egészségesek is.
Ezen kívül gyorsan megvannak, és ugyanolyan jól lakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától. Irány a konyha, és salátára fel!
Waldorf saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 20 dkg alma
- 15 dkg dióbél
- 2 dl majonéz
- 1 fej saláta
- 1 citrom
- fél dl tejszín
- só
A zellert hámozd meg, és szeleteld fel. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd a zellerre. A dióbélről szedd le a héját, vágd fel. Az almákat szintén hámozd meg, szedd ki a magházát, és apróra kockázd fel. A majonézt a tejszínnel keverd össze, majd szórd bele az apróra felvágott salátát is. Végül a zellert, a dióbelet, és az almát is keverd a majonézes öntetbe. Ízlésed szerint sózd meg.
Cézár saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 fej jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- 3 szelet kenyér
- 2-3 paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 tojás
- Worchester-szósz
- olívaolaj
- petrezselyem
- oregánó
- bors
- só
A jégsalátát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. A tejszínt a mustárral, a Worchester-szósszal, és az olívaolajjal keverd krémes állagúra. Zúzd bele a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és pirítsd meg. A kenyeret szintén kockázd fel, és azt is pirítsd meg. Végül a zöldségeket, a húst és a kenyeret öntsd össze, és locsold meg az öntettel.
Tonhal saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhal
- 3 szem kapribogyó
- 2 dl kefir
- 1 citrom
- fél dl majonéz
- babérlevél
- kapor
- bors
- só
A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, a kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a majonézzel keverd össze, és borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Görög saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg Fetasajt
- 25 dkg gomba
- 24 szem fekete olíva bogyó
- 4 paradicsom
- 3 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál fehér borecet
- 2 zöldpaprika
- 1 spanyol hagyma
- 1 uborka
- 1 dl olíva olaj
- bors
- só
A zöldségeket és a sajtot vágd apró kockákra. Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, a borecetet, illetve az olíva olajat. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldséges sajtra. Hidegen tálald.