Elveszi az éhségérzetet, javítja a zsíranyagcserét és felpörgeti a fogyást
Így használd a diétához!
A diéta nem lesz szenvedés, és a plusz kilók is gyorsabban olvadnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anyagcsere folyamata egy számos komplex lépésből, kémiai reakciókból álló sorozat, mely többféle alapanyagot dolgoz fel különböző vég- és melléktermékek előállításával. Ha azonban az alapanyagok mellett köztes termékeket viszel be, azzal a szervezet meglepő módon becsapható.

A pyruvic sav, vagy hétköznapibb nevén pirosszőlősav a szénhidrátbontás egy köztes terméke a szervezetben, mely az anyagcsere-folyamatok természetes, egészséges része. Táplálékkiegészítő formájában azonban erőteljes zsírégető hatással bír.

Így a hat a pyruvic sav a fogyásra

A pyruvic sav zsírégető tulajdonságát annak köszönheti, hogy a szervezetben tévesen azt a benyomást kelti, hogy éppen szénhidrátok feldolgozása zajlik, hiszen a köztes termék már jelen van. Éppen ezért a hatóanyag nagyon erőteljesen csökkenti az éhséget, sőt, a tésztafélék és a cukros ételek iránti sóvárgást is visszafogja.

A pirosszőlősavat a szervezeted természetes folyamatok során glükózból állítja elő, melyet energiatermelésre használ fel a sejtjeid számára. Erre a táplálékkiegészítő formájában bevitt pyruvic sav is alkalmas, melynek hatására élénk, aktív leszel akkor is, ha a megszokottnál kevesebbet ettél. Ugyanígy a zsíranyagcseréd is folyamatosan pörögni fog.

A hatóanyag képes növelni a szervezet inzulinérzékenységét, így kiegyenlítettebb vércukorszintet biztosít, mely szintén hozzájárul ahhoz, hogy ne törjön rád az éhség.

 

Egészségügyi hatások

A pyruvic sav inzulinérzékenységet fokozó hatásáról tanulmány szól. Ez ugyan nem bizonyítja kétséget kizáróan, hogy a hatóanyag embereknél jelentős változást képes gyakorolni az inzuinrezisztenciára, mégis biztató eredményeket produkált az állatkísérletek során.

Ugyancsak felmerült tudományos körökben, hogy a pirossőlősav csökkentheti a szívroham kockázatát, és erősítő hatással bír a szívizomra. Az elméletet többek között ez a kutatás támogatja jelenleg.

A pyruvic savat emellett lehetséges rákgyógyszerként vagy betegek számára szolgáló táplálékkiegészítőként is tesztelik.

Amennyiben szeretnéd a fogyókúrádat ilyen táplálékkiegészítővel támogatni, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, mielőtt belevágsz a kúrába!

Hol lehet beszerezni, mennyibe kerül?

A pyruvic sav tömény bevitelére sajnos nem alkalmas egy táplálék sem. Létezik azonban olyan étrend-kiegészítő tabletta, amely mesterségesen kinyert pirosszőlősavból készül fogyni vágyók számára. Ezt a készítményt beszerezheted az interneten keresztül - például erről az oldalról rendelve - vagy táplálékkiegészítők forgalmazásával foglalkozó üzletekben.

A készítmények ára a nagyjából három-négy hónapra elegendő, 100-120 darabos kiszerelések esetében 3500-12 000 forint között változik annak függvényében, milyen más hatóanyagok kerülnek a tablettákba. A tabletták hatóanyagát leggyakrabban kreatinnal kombinálják, mely az izmok épülését segíti, így hatékonyságát akkor fejti ki a legjobban, ha rendszeresen sportolsz a diéta mellett, ám ez nem feltétlenül szükséges.

Ezt is szeretjük