Képeken 7 magas glikémiás indexű étel, amitől leáll a fogyás
A magas glikémiás indexű táplálékok hirtelen megemelik a vércukorszintet, és hizlalnak.
A glikémiás index fogalma napjainkban már nemcsak a cukorbetegek, hanem a fogyókúrázók számára is ismert. A GI tulajdonképpen egy számérték 0 és 100 között, mely a táplálékokat sorolja be az alapján, milyen hatással vannak a vércukorszintre. Azok a ételek, amelyek magas glikémiás indexűek - 70 felettiek -, hirtelen emelik meg a vércukorszintet, és átmeneti inzulin-túltermelést okoznak.
Egy-két órával az étkezést követően azonban a vércukorszint leesik, így gyorsan megéhezel - annak ellenére, hogy a szervezetedbe bevitt tápanyagérték elégséges volt. Épp ezért újra enni fogsz, túl sok kalóriát viszel be a szervezetedbe, ami hízáshoz vezet. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg azokat a élelmiszereket, melyek fogyasztása hátráltatja a fogyókúra sikerét.
7 veszélyesen magas glikémiás indexű étel
A magas GI-s ételek szénhidrátjait a szervezeted képtelen hasznosítani. Tudod, melyek ezek?
OLVASD EL EZT IS!
- fogyasztó praktikák
- elhízás okai
8 magas glikémiás indexű étel, amiről nem is gondolnád: sokkolják az anyagcserédet
- fogyasztó praktikák
- glikémiás-index