Képeken 7 magas glikémiás indexű étel, amitől leáll a fogyás

A magas glikémiás indexű táplálékok hirtelen megemelik a vércukorszintet, és hizlalnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A glikémiás index fogalma napjainkban már nemcsak a cukorbetegek, hanem a fogyókúrázók számára is ismert. A GI tulajdonképpen egy számérték 0 és 100 között, mely a táplálékokat sorolja be az alapján, milyen hatással vannak a vércukorszintre. Azok a ételek, amelyek magas glikémiás indexűek - 70 felettiek -, hirtelen emelik meg a vércukorszintet, és átmeneti inzulin-túltermelést okoznak.

Egy-két órával az étkezést követően azonban a vércukorszint leesik, így gyorsan megéhezel - annak ellenére, hogy a szervezetedbe bevitt tápanyagérték elégséges volt. Épp ezért újra enni fogsz, túl sok kalóriát viszel be a szervezetedbe, ami hízáshoz vezet. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg azokat a élelmiszereket, melyek fogyasztása hátráltatja a fogyókúra sikerét.

7 veszélyesen magas glikémiás indexű étel

A magas GI-s ételek szénhidrátjait a szervezeted képtelen hasznosítani. Tudod, melyek ezek?

Ezt is szeretjük