Nem fehér kenyér, de azért finom: hatalmas segítséget jelentenek a fogyás során
Nem kell lemondani a reggeli szendvicsről, ha egészségesebb kenyérrel készíted.

Egy átlagos magyar ember naponta legalább két-három szelet kenyeret eszik meg, és ez a kenyér többnyire fehér. Amíg alapvetően nincsen baj a mértékletes kenyérfogyasztással, a finomított búzalisztből készült pékáruknál vannak sokkal jobb alternatívák is a polcokon.
A kenyér sok diétában szerepel tiltólistán, de ez nem azért van, mert a búzában vagy a többi gabonafélében nincsen egyáltalán hasznosítható tápanyag, hanem azért, mert a finomlisztből készült pékáruk nem használják fel a búzaszem táplálkozás szempontjából legelőnyösebb, külső részeit. Mivel a rostok java így nem kerül be a lisztbe, a belőle készült étel hamarabb szívódik fel, vagyis gyorsan emeli meg a vércukorszintet, ami aztán hamar le is esik, ez pedig éhségérzetet generál. Más szóval, nem telít el annyira, és az ember gyorsan megéhezik utána, így a fogyókúrának nem a legjobb barátja.
Minden kenyér tilos a fogyókúra során?
Sok diéta nem támogatja a kenyérfogyasztást a fogyókúra alatt, de csak az alacsony szénhidráttartalmú diétákban kifejezetten tiltólistás a kenyér. Ez természetesen nem vonatkozik a cukorbetegekre vagy a gluténérzékenyekre. Azonban, ha nincsen egészségügyi oka, úgy a kenyerek egy része gond nélkül beilleszthető a diétába. Az alábbi egészségesebb alternatívák előnyösebb felszívódásuknak, tápanyagtartalmuknak köszönhetően jól használhatók fehér kenyér helyett.
A képek forrása: Getty Images.

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges életmód
- zöldséges