Csoki vagy gyümölcs: melyik erősebb antioxidáns?
Fogyaszd a legbiztosabb antioxidáns-forrásokat! Tudod, melyek ezek?
Míg a szabadgyökök potenciális egészségkárosítók, addig az antioxidánsok védő szerepet töltenek be a szervezetben. A szabadgyökök fő károsító hatása abban rejlik, hogy támadják a test sejtjeiben található örökítőanyagot, gyorsítva ezzel az öregedési folyamatot, valamint számos betegséget előidézve vele. Épp ezért érdemes minél több antioxidánst bevinni a szervezetedbe. De vajon tisztában vagy vele, melyek a legbiztosabb források? Töltsd ki kvízünket, és kiderül!
- tea
- paradicsom
- csokoládé
- áfonya
- málna
- krumpli
- vörösbor
- fehérbor
- antioxidáns
- olívaolaj
- brokkoli
- uborka
- gyógyító táplálékok
- zöld tea
- lenmag
- bor
- képes kvíz
- Életmód