Az 5 legjobb természetes immunerősítő
Hogy immunrendszered kibírja a hideget megfázás nélkül, próbáld ki az 5 legtutibb módszert!
Cékla
A cékla gazdag vasban, és fokozza a betegségeket leküzdő antitestek, a fehérvérsejtek termelődését. Serkenti a vörösvérsejtek működését is, és javítja a sejtek oxigénellátását.
Mangánt tartalmaz, amely az interferon – egy hatékony rákellenes anyag – létrehozásához szükséges.
Vörös színét a betanin nevű pigmentnek köszönheti, amely antioxidáns hatású, segít megelőzni a rákot és a szívbetegségeket. Úgy vélik, hogy a céklának méregtelenítő hatásai is vannak, melyek javítják a máj és a vese működését. Magas rosttartalmú, fontos a szív és a gyomor megfelelő működéséhez.
Használata
A cékla megfőzve is éppen olyan hatásos, mint nyersen. A friss céklát fogyaszthatod préselve, de teheted salátába is. Levesnek főzve is nagyon ízletes. Levele gazdag A- és C-vitaminban, vasban és kalciumban, így ha spenóthoz hasonlóan használod fel, rengeteg értékes vitaminhoz juthatsz.
Mandula
A mandula rengeteg antioxidáns hatású E-vitamint tartalmaz, melynek erős rákellenes hatása van. 100 g mandulában 24 mg E-vitamin található.
Ezen kívül jó forrása a kalciumnak is, mely vírusölő ásványi anyag. A benne lévő cink erősíti az immunrendszert, és elősegíti a sebgyógyulást is. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően pedig csökkenti a koleszterinszintet.
Burgonya
A krumpliban az a jó, hogy nagyon olcsó, és mindenhol hozzájuthatsz. Így ez a legegyszerűbb C-vitamin forrásunk, mellyel nagy mértékben hozzájárulhatsz immunrendszered erősítéséhez. Az újkrumpli különösen gazdag az antioxidánsokban, különösen a héja, ezért érdemes nem megtisztítva fogyasztani. Segíti az emésztést, és csökkenti a koleszterinszintet. Rengeteg B6-vitamin van benne, mely az immunfokozó aminosavak előállításában játszik szerepet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csipkebogyó
A csipkebogyó a vadrózsa termése, és rózsabokrokon található, miután a rózsák már elvirágoztak. Húszszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyannyi tömegű narancs, ezért növeli a szervezet ellenállását a betegségekkel szemben. Fokozza a fagociták termelődését és a méregtelenítő baktériumok hatását. Jó forrása ezen kívül még a pektinnek, mely megköti a mérgeket és a koleszterint, hogy a szervezet ezután ki tuja magából söpörni.
Zöldbab
A többi zöldséghez hasonlóan a zöldbab is alacsony zsírtartalmú, és sok fontos oldható rostot tartalmaz, mely fontos a szív egészségének megőrzéséhez.
Rengeteg B-vitamin van benne, mely a fagocita sejtek fejlődéséhez szükséges. Ezek semmisítik meg a nem kívánt betolakodókat. A növény ezen felül tartalmaz még bétakarotint is, melyet a szervezet rákmegelőző A-vitaminná alakít. A zöldbab jó mangánforrás is, mely egyben remek vírusölő anyag.
Cikkünk Charlotte Haigh, az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.
A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja azokat, leírja kedvező hatásaikat, és felbecsülhetetlenül értékes adatokat közöl a bennük rejlő tápanyagokról. Ráadásként mindegyik leíráshoz egyszerű, ízletes recept is tartozik.
A könyvet itt rendelheted meg!
OLVASD EL EZT IS!
- gyógynövény
- grépfrút
A 4 legjobb természetes immunerősítő az influenzaszezonra
- tanulás
- táplálkozás