Az 5 legjobb természetes immunerősítő
A hatékony megelőzésért
Hogy immunrendszered kibírja a hideget megfázás nélkül, próbáld ki az 5 legtutibb módszert!

- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Cékla
A cékla gazdag vasban, és fokozza a betegségeket leküzdő antitestek, a fehérvérsejtek termelődését. Serkenti a vörösvérsejtek működését is, és javítja a sejtek oxigénellátását.
Mangánt tartalmaz, amely az interferon – egy hatékony rákellenes anyag – létrehozásához szükséges.
Vörös színét a betanin nevű pigmentnek köszönheti, amely antioxidáns hatású, segít megelőzni a rákot és a szívbetegségeket. Úgy vélik, hogy a céklának méregtelenítő hatásai is vannak, melyek javítják a máj és a vese működését. Magas rosttartalmú, fontos a szív és a gyomor megfelelő működéséhez.
Használata
A cékla megfőzve is éppen olyan hatásos, mint nyersen. A friss céklát fogyaszthatod préselve, de teheted salátába is. Levesnek főzve is nagyon ízletes. Levele gazdag A- és C-vitaminban, vasban és kalciumban, így ha spenóthoz hasonlóan használod fel, rengeteg értékes vitaminhoz juthatsz.
Mandula
A mandula rengeteg antioxidáns hatású E-vitamint tartalmaz, melynek erős rákellenes hatása van. 100 g mandulában 24 mg E-vitamin található.
Ezen kívül jó forrása a kalciumnak is, mely vírusölő ásványi anyag. A benne lévő cink erősíti az immunrendszert, és elősegíti a sebgyógyulást is. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően pedig csökkenti a koleszterinszintet.
Burgonya
A krumpliban az a jó, hogy nagyon olcsó, és mindenhol hozzájuthatsz. Így ez a legegyszerűbb C-vitamin forrásunk, mellyel nagy mértékben hozzájárulhatsz immunrendszered erősítéséhez. Az újkrumpli különösen gazdag az antioxidánsokban, különösen a héja, ezért érdemes nem megtisztítva fogyasztani. Segíti az emésztést, és csökkenti a koleszterinszintet. Rengeteg B6-vitamin van benne, mely az immunfokozó aminosavak előállításában játszik szerepet.

Immunvédelem a természet erejével
Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.
Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.
Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!
Promóció
Csipkebogyó
A csipkebogyó a vadrózsa termése, és rózsabokrokon található, miután a rózsák már elvirágoztak. Húszszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyannyi tömegű narancs, ezért növeli a szervezet ellenállását a betegségekkel szemben. Fokozza a fagociták termelődését és a méregtelenítő baktériumok hatását. Jó forrása ezen kívül még a pektinnek, mely megköti a mérgeket és a koleszterint, hogy a szervezet ezután ki tuja magából söpörni.
Zöldbab
A többi zöldséghez hasonlóan a zöldbab is alacsony zsírtartalmú, és sok fontos oldható rostot tartalmaz, mely fontos a szív egészségének megőrzéséhez.
Rengeteg B-vitamin van benne, mely a fagocita sejtek fejlődéséhez szükséges. Ezek semmisítik meg a nem kívánt betolakodókat. A növény ezen felül tartalmaz még bétakarotint is, melyet a szervezet rákmegelőző A-vitaminná alakít. A zöldbab jó mangánforrás is, mely egyben remek vírusölő anyag.
Cikkünk Charlotte Haigh, az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.
A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja azokat, leírja kedvező hatásaikat, és felbecsülhetetlenül értékes adatokat közöl a bennük rejlő tápanyagokról. Ráadásként mindegyik leíráshoz egyszerű, ízletes recept is tartozik.
A könyvet itt rendelheted meg!
OLVASD EL EZT IS!

- gyógynövény
- grépfrút
A 4 legjobb természetes immunerősítő az influenzaszezonra

- tanulás
- táplálkozás