5 fincsi zöldséges rakottas
Könnyű és egészséges ételek az egész család örömére. Ha nincs ötleted egy hétköznapi vacsorához, próbáld ki valamelyik receptünket!
A zöldséges ételek fogyasztása ilyen melegben áldásos lehet, hiszen nem nyomnak el annyira, mint a nehéz, zsíros egytálételek. Nem utolsósorban pedig az emésztésednek is kedveznek.
Pármai rakott padlizsán
Hozzávalók:
- fél kg padlizsán
- 4-5 evőkanál liszt
- 200 ml paradicsompüré
- 200 g mozzarella
- 80 g parmezán
- 4-5 bazsalikomlevél
- só
- vaj
- olívaolaj
A padlizsánt vágd vékony karikákra, ezeket sózd be mindkét oldalon, és hagyd őket lecsöpögni körülbelül egy órán át. Ezután mosd és itasd le őket, majd forgasd bele lisztbe.
Olajban süsd ki őket. Vajazz ki egy hőálló tálat, és rakj le egy sor padlizsánkarikát az aljára. Ezt kend meg paradicsompürével, szórd meg bazsalikommal és mozzarellával. Folytasd a rétegezést, és a tetejét a kétféle sajttal zárd le. 180 fokon elég neki fél óra.
Mediterrán rakott zöldség
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 cukkini
- 2 fej hagyma
- 8 paradicsom
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- olívaolaj
- szárított bazsalikom
- szárított oregánó
- só
- bors
A zöldségeket szeleteld fel. Olajozz ki egy jénait, és kezdd el belerétegezni a hozzávalókat: padlizsán, só, cukkini, só, hagyma, paradicsom, só. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, borssal. Ezt akár a rétegek között is megteheted, de vigyázz, hogy ne fűszerezd túl. Reszelt sajttal zárj le minden nagyobb egységet. A maradék sajt, a tejföl és a tojások keverékével zárd le az egészet. Süsd aranybarnára.
Rakott puliszka
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 2 dl tejszín
- 3 dl olívaolaj
- 40 dkg túró
- 1 póréhagyma
- 10 dkg vaj
- só
Készítsd el a puliszkát, és még melegen keverd hozzá a tejszínt és a két deci olívaolajat. A pórét szeleteld fel, a túrót törd át. Egy kiolajozott hőálló tálba öntsd bele a póré felét, rá a puliszka felét, majd a túrót. Erre jön a póré másik fele és a puliszka. Tedd forró sütőbe, és amikor átforrósodott, kockázd rá a vajat. Süsd meg, és fogyasztás előtt 10 percig pihentesd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott spárga
Hozzávalók:
- 500 g zöldspárga
- 400 g darált marhahús
- 125 g barnarizs
- 175 ml tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerkömény
- pirospaprika
- olívaolaj
- vaj
A megtisztított spárgát szabadítsd meg a fás részeitől, és forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzd meg. A rizst készítsd el a spárga főzőlevében. Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, ízesítsd köménnyel, és pirítsd meg. A legvégén a pirospaprikát is keverd hozzá. Egy kivajazott, hőálló tál aljára rakd le a spárga felét, majd takard be a rizzsel és a darált hússal. Végül jöjjön a maradék spárga, amit vakolj be tejföllel. 180 fokon körülbelül fél óra kell neki.
Rakott spenót
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 20 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 tojás
- só
- bors
A spenótot 5 perc alatt főzd meg sós vízben. A tojásokból készíts rántottát. A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg benne a szétnyomott fokhagymát. Egy kivajazott tepsibe rakd le a paraj felét, locsold meg a vaj felével, majd sózd, borsozd. Erre terítsd a rántottát, majd a maradék spenótot és a vajat. Ezt is sózd, borsozd. Forró sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség