5 fincsi zöldséges rakottas
Könnyű és egészséges ételek az egész család örömére. Ha nincs ötleted egy hétköznapi vacsorához, próbáld ki valamelyik receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldséges ételek fogyasztása ilyen melegben áldásos lehet, hiszen nem nyomnak el annyira, mint a nehéz, zsíros egytálételek. Nem utolsósorban pedig az emésztésednek is kedveznek.

Pármai rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • fél kg padlizsán
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 200 ml paradicsompüré
  • 200 g mozzarella
  • 80 g parmezán
  • 4-5 bazsalikomlevél
  • vaj
  • olívaolaj

A padlizsánt vágd vékony karikákra, ezeket sózd be mindkét oldalon, és hagyd őket lecsöpögni körülbelül egy órán át. Ezután mosd és itasd le őket, majd forgasd bele lisztbe.

Olajban süsd ki őket. Vajazz ki egy hőálló tálat, és rakj le egy sor padlizsánkarikát az aljára. Ezt kend meg paradicsompürével, szórd meg bazsalikommal és mozzarellával. Folytasd a rétegezést, és a tetejét a kétféle sajttal zárd le. 180 fokon elég neki fél óra.

Mediterrán rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 fej hagyma
  • 8 paradicsom
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • olívaolaj
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregánó
  • bors

A zöldségeket szeleteld fel. Olajozz ki egy jénait, és kezdd el belerétegezni a hozzávalókat: padlizsán, só, cukkini, só, hagyma, paradicsom, só. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, borssal. Ezt akár a rétegek között is megteheted, de vigyázz, hogy ne fűszerezd túl. Reszelt sajttal zárj le minden nagyobb egységet. A maradék sajt, a tejföl és a tojások keverékével zárd le az egészet. Süsd aranybarnára.

Rakott puliszka

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl olívaolaj
  • 40 dkg túró
  • 1 póréhagyma
  • 10 dkg vaj

Készítsd el a puliszkát, és még melegen keverd hozzá a tejszínt és a két deci olívaolajat. A pórét szeleteld fel, a túrót törd át. Egy kiolajozott hőálló tálba öntsd bele a póré felét, rá a puliszka felét, majd a túrót. Erre jön a póré másik fele és a puliszka. Tedd forró sütőbe, és amikor átforrósodott, kockázd rá a vajat. Süsd meg, és fogyasztás előtt 10 percig pihentesd.

Rakott spárga

Hozzávalók:

  • 500 g zöldspárga
  • 400 g darált marhahús
  • 125 g barnarizs
  • 175 ml tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerkömény
  • pirospaprika
  • olívaolaj
  • vaj

A megtisztított spárgát szabadítsd meg a fás részeitől, és forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzd meg. A rizst készítsd el a spárga főzőlevében. Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, ízesítsd köménnyel, és pirítsd meg. A legvégén a pirospaprikát is keverd hozzá. Egy kivajazott, hőálló tál aljára rakd le a spárga felét, majd takard be a rizzsel és a darált hússal. Végül jöjjön a maradék spárga, amit vakolj be tejföllel. 180 fokon körülbelül fél óra kell neki.

Rakott spenót

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 20 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 tojás
  • bors

A spenótot 5 perc alatt főzd meg sós vízben. A tojásokból készíts rántottát. A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg benne a szétnyomott fokhagymát. Egy kivajazott tepsibe rakd le a paraj felét, locsold meg a vaj felével, majd sózd, borsozd. Erre terítsd a rántottát, majd a maradék spenótot és a vajat. Ezt is sózd, borsozd. Forró sütőben süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló