Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
Ne félj az egzotikus ízektől, ezt a fogást tényleg csak pár perc összedobni, és isteni ebédet kapsz.
Gyorsan elkészíthető, laktató ebéd - főleg, ha rizzsel tálalod -, bármikor elkészítheted, ha van fél órád.
A curry valójában egy, az angol gyarmatosítók által kitalált fűszerkeverék, ami ma már a jellegzetes indiai ízt jelenti az európai ember számára.
Tejszínes-currys csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 gerezd gyömbér
- 2 teáskanál currypor
- só, bors
- 1 teáskanál tárkony
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét alaposan tisztítsd meg, majd vágd csíkokra. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el pirítani forró olajon. Amikor már üvegesre sült, add hozzá a csíkokra vágott csirkét is, és süsd aranybarnára. Amikor már szépen megsült, vedd kis lángra, adj hozzá sót és borsot, curryport - ha nem szereted a csípőset, akkor csak nagyon óvatosan -, majd keverd össze, és hagyd együtt főni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lassan kezdd el hozzáadni a tejszínt is, és reszelj bele a gyömbérből ízlésednek megfelelően. Szórd meg a tárkonnyal, majd ha már felforrt a tejszínnel, vedd le a tűzről. Rizzsel tálald.
Még több fűszeres fogás!
Ha szereted a változatos ízű húsokat, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel
- joghurt
- csirkemell
Gyömbéres-joghurtos csirkemell
- hal
- mogyoró