Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
Ne félj az egzotikus ízektől, ezt a fogást tényleg csak pár perc összedobni, és isteni ebédet kapsz.
Gyorsan elkészíthető, laktató ebéd - főleg, ha rizzsel tálalod -, bármikor elkészítheted, ha van fél órád.


A curry valójában egy, az angol gyarmatosítók által kitalált fűszerkeverék, ami ma már a jellegzetes indiai ízt jelenti az európai ember számára.
Tejszínes-currys csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 gerezd gyömbér
- 2 teáskanál currypor
- só, bors
- 1 teáskanál tárkony
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét alaposan tisztítsd meg, majd vágd csíkokra. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el pirítani forró olajon. Amikor már üvegesre sült, add hozzá a csíkokra vágott csirkét is, és süsd aranybarnára. Amikor már szépen megsült, vedd kis lángra, adj hozzá sót és borsot, curryport - ha nem szereted a csípőset, akkor csak nagyon óvatosan -, majd keverd össze, és hagyd együtt főni.
Lassan kezdd el hozzáadni a tejszínt is, és reszelj bele a gyömbérből ízlésednek megfelelően. Szórd meg a tárkonnyal, majd ha már felforrt a tejszínnel, vedd le a tűzről. Rizzsel tálald.
Még több fűszeres fogás!
Ha szereted a változatos ízű húsokat, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel

- joghurt
- csirkemell
Gyömbéres-joghurtos csirkemell

- hal
- mogyoró