Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
Tejszínes-currys csirke
Ne félj az egzotikus ízektől, ezt a fogást tényleg csak pár perc összedobni, és isteni ebédet kapsz.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Gyorsan elkészíthető, laktató ebéd - főleg, ha rizzsel tálalod -, bármikor elkészítheted, ha van fél órád.


A curry valójában egy, az angol gyarmatosítók által kitalált fűszerkeverék, ami ma már a jellegzetes indiai ízt jelenti az európai ember számára.
Tejszínes-currys csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 gerezd gyömbér
- 2 teáskanál currypor
- só, bors
- 1 teáskanál tárkony
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét alaposan tisztítsd meg, majd vágd csíkokra. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el pirítani forró olajon. Amikor már üvegesre sült, add hozzá a csíkokra vágott csirkét is, és süsd aranybarnára. Amikor már szépen megsült, vedd kis lángra, adj hozzá sót és borsot, curryport - ha nem szereted a csípőset, akkor csak nagyon óvatosan -, majd keverd össze, és hagyd együtt főni.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Lassan kezdd el hozzáadni a tejszínt is, és reszelj bele a gyömbérből ízlésednek megfelelően. Szórd meg a tárkonnyal, majd ha már felforrt a tejszínnel, vedd le a tűzről. Rizzsel tálald.
Még több fűszeres fogás!
Ha szereted a változatos ízű húsokat, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel

- joghurt
- csirkemell
Gyömbéres-joghurtos csirkemell

- hal
- mogyoró