Így készül a tökéletes tarhonyás hús
A szaftos, fűszeres hús és az ellenállhatatlan tarhonya együtt remek egytálételt alkotnak.
A tarhonyás hús igazán magyaros étel, benne van minden, amiért a hazai fogásokat kedvelni lehet.
Ha a csípős ízek nagy kedvelője vagy, ne hagyd ki ebből az ételből se a pikáns összetevőt, egy kis igazi, hazai erős paprikától még finomabb lesz!
Tarhonyás hús
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús - lapocka, comb
- 50 dkg tarhonya
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 1 pritaminpaprika
- 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 2 babérlevél
- 2 evőkanálnyi szárított majoránna
- só
- zsiradék
Elkészítés ideje:
80 perc
Elkészítés menete:
Két lábosra biztosan szükséged lesz, a legjobb egy közepes méretű, normál lábos és egy mélyebb serpenyő. A húst tisztítsd meg alaposan, majd kockázd fel egységes méretű részekre, jobb, ha apró darabokra vágod, nagyjából 1x1 centisekre. A hagymát is kockázd fel egészen apróra, és tegyél ugyanígy a szalonnával is. Ha mindennel előkészültél, forrósíts egy kis zsiradékot a serpenyőben, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát a szalonna társaságában - ha zsírosabb szalonnát vettél, akkor a zsiradékot el is hagyhatod, ekkor először pirítsd zsírjára a szalonnát, majd azon fonnyaszd meg a hagymát.
Ha már szépen üvegesre pirult, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, majd mehet vissza a tűzre, és mehet bele a hús is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, fűszerezd borssal, sóval, majoránnával, és a babérlevelet is tépkedd bele. A paradicsomot vágd negyedekbe, és ezt is tedd mellé, majd lassú tűzön főzd addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul, át nem fő.
A másik edényben némi zsiradékon pirítsd meg a tarhonyát némi só társaságában, majd öntsd fel vízzel, és főzd puhára. Amikor a hús megpuhult, reszeld hozzá a fokhagymát, keverd el benne jó alaposan, majd a már szintén megpuhult tarhonyát is add hozzá. Együtt még főzd őket pár percig, majd keverd hozzájuk az egészen apróra vágott paprikát és a petrezselymet is, aztán vedd le a tűzről.
Magyaros ízek
Ha a hazai konyha nagy kedvelője vagy, bizonyára szereted a jellegzetes itthoni tésztaféléket is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- chili
- fahéj
Az eredeti chilis bab receptje
- marha
- sárgarépa
A hagyományos alföldi gulyásleves receptje
- paprika
- egytálétel