Így készül a tökéletes tarhonyás hús

Szaftos és pergős

A szaftos, fűszeres hús és az ellenállhatatlan tarhonya együtt remek egytálételt alkotnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tarhonyás hús igazán magyaros étel, benne van minden, amiért a hazai fogásokat kedvelni lehet.

Ha a csípős ízek nagy kedvelője vagy, ne hagyd ki ebből az ételből se a pikáns összetevőt, egy kis igazi, hazai erős paprikától még finomabb lesz!

Tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús - lapocka, comb
  • 50 dkg tarhonya
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1 pritaminpaprika
  • 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanálnyi szárított majoránna
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

Két lábosra biztosan szükséged lesz, a legjobb egy közepes méretű, normál lábos és egy mélyebb serpenyő. A húst tisztítsd meg alaposan, majd kockázd fel egységes méretű részekre, jobb, ha apró darabokra vágod, nagyjából 1x1 centisekre. A hagymát is kockázd fel egészen apróra, és tegyél ugyanígy a szalonnával is. Ha mindennel előkészültél, forrósíts egy kis zsiradékot a serpenyőben, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát a szalonna társaságában - ha zsírosabb szalonnát vettél, akkor a zsiradékot el is hagyhatod, ekkor először pirítsd zsírjára a szalonnát, majd azon fonnyaszd meg a hagymát. 

Ha már szépen üvegesre pirult, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, majd mehet vissza a tűzre, és mehet bele a hús is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, fűszerezd borssal, sóval, majoránnával, és a babérlevelet is tépkedd bele. A paradicsomot vágd negyedekbe, és ezt is tedd mellé, majd lassú tűzön főzd addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul, át nem fő. 

A másik edényben némi zsiradékon pirítsd meg a tarhonyát némi só társaságában, majd öntsd fel vízzel, és főzd puhára. Amikor a hús megpuhult, reszeld hozzá a fokhagymát, keverd el benne jó alaposan, majd a már szintén megpuhult tarhonyát is add hozzá. Együtt még főzd őket pár percig, majd keverd hozzájuk az egészen apróra vágott paprikát és a petrezselymet is, aztán vedd le a tűzről. 

Magyaros ízek 

Ha a hazai konyha nagy kedvelője vagy, bizonyára szereted a jellegzetes itthoni tésztaféléket is.

Túrós, káposztás, grízes: a magyarok kedvenc tésztái

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük