Így lesz tökéletes a paprikás krumpli
Régi, jól bevált recept
Az elronthatatlan, szaftos paprikás krumpli az egyik legfinomabb egytálétel.
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Magyarországon valószínűleg keresve sem találnánk olyan embert, aki ne evett volna már életében paprikás krumplit, hiszen ez a fogás tényleg biztosan minden háznál előfordul, hol sűrűbben, hol ritkábban.
A kolbász mellett virslit is tehetsz bele, ha pedig a csípős ízeket preferálod, akkor adj hozzá egy kis erőspaprika-krémet!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 1 pár szárazkolbász
- 2 közepes tv paprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 közepes paradicsom
- 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi köménymag
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Kezdetnek mindent tisztíts meg és darabolj fel, a hagymát egészen apróra, a krumplit nagyjából egységes méretű hasábokra, a kolbászt karikákra, a paprikát és a paradicsomot is viszonylag apróra. Ha ezzel kész vagy, a krumplit tedd vízbe, hogy ellepje. Egy alkalmas lábasban forrósíts olajat, és kezdd el pirítani benne a hagymát. Amikor már szép üveges, add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Add hozzá a fűszereket, a sót, borsot, pirospaprikát és a köménymagot. Ha a zöldségek teljesen puhára főttek, akkor add hozzájuk a krumplit is, és öntsd fel az egészet hét-nyolc deci vízzel.
Amikor pedig a krumpli félig megfőtt, add hozzá a karikázott kolbászt is, és reszeld hozzá a fokhagymát. Amikor a krumpli teljesen puhára főtt, kész is vagy. Utólag még ízesítsd hangulatod szerint.
A legfinomabb krumplis köretek
Ha még mindig maradt otthon krumpli, és bizonytalan vagy, hogy mit készíts belőle, adunk néhány remek ötletet!
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- tészta
Gyors tejszínes-gombás tészta

- csirke
- fokhagyma
Vajas grillcsirke recept

- tojás
- liszt