Így lesz tökéletes a paprikás krumpli
Régi, jól bevált recept
Az elronthatatlan, szaftos paprikás krumpli az egyik legfinomabb egytálétel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon valószínűleg keresve sem találnánk olyan embert, aki ne evett volna már életében paprikás krumplit, hiszen ez a fogás tényleg biztosan minden háznál előfordul, hol sűrűbben, hol ritkábban.

A kolbász mellett virslit is tehetsz bele, ha pedig a csípős ízeket preferálod, akkor adj hozzá egy kis erőspaprika-krémet!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 1 pár szárazkolbász
  • 2 közepes tv paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Kezdetnek mindent tisztíts meg és darabolj fel, a hagymát egészen apróra, a krumplit nagyjából egységes méretű hasábokra, a kolbászt karikákra, a paprikát és a paradicsomot is viszonylag apróra. Ha ezzel kész vagy, a krumplit tedd vízbe, hogy ellepje. Egy alkalmas lábasban forrósíts olajat, és kezdd el pirítani benne a hagymát. Amikor már szép üveges, add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 

Add hozzá a fűszereket, a sót, borsot, pirospaprikát és a köménymagot. Ha a zöldségek teljesen puhára főttek, akkor add hozzájuk a krumplit is, és öntsd fel az egészet hét-nyolc deci vízzel.

Amikor pedig a krumpli félig megfőtt, add hozzá a karikázott kolbászt is, és reszeld hozzá a fokhagymát. Amikor a krumpli teljesen puhára főtt, kész is vagy. Utólag még ízesítsd hangulatod szerint. 

A legfinomabb krumplis köretek

Ha még mindig maradt otthon krumpli, és bizonytalan vagy, hogy mit készíts belőle, adunk néhány remek ötletet!

Ezt is szeretjük