Így készül a tökéletes bécsi szelet
A titok, amitől omlós és ízletes
A borjúból készült rántott húsnak nincs párja, frissen sütve, pár csepp friss citromlével az igazi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a rántott húst hazai fogásként tartjuk számon, és szinte biztos, hogy a világon nálunk a legmagasabb az egy főre jutó rántotthús-fogyasztás éves átlagban, ez az étel azonban német vagy olasz - ez forrásonként változó - kézből jutott el Bécsbe, és onnan lett világhírű.

A hagyományos bécsi szelet szinte papírvékonyságú, mivel idehaza ezt nem mindenki szereti, kedved szerint készítheted vastagabbra is, csak akkor félő, hogy megszívja magát olajjal, vagy nagyon megpirul a panír.

Bécsi szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúcomb
  • tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa - lehetőség szerint száraz zsemléből
  • fél deci tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsiradék a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A felszeletelt húst áztasd be tejbe egy-két órára. Klopfold vékonyra - két-három milliméteresre -, majd tedd félre. Tegyél lisztet egy tálkába - lehet, hogy több fog kelleni, lehet, hogy kevesebb, ez attól is függ, hogy hogyan panírozol -, egy másikba üsd a tojásokat, add hozzájuk a tejet, majd verd habosra, egy harmadik tálkába pedig tedd a zsemlemorzsát - ugyanaz igaz a mennyiségre, mint a lisztnél. Ha minden előkészület megvolt, indulhat a panírozás.

Közvetlenül a lisztbe mártás előtt sózd és borsozd a hússzeleteket, majd úgy forgasd meg a panír összetevőiben. Egy serpenyőben hevíts zsírt vagy olajat, annyit, hogy a szeleteket éppen ellepje, és ha már elég forró, teheted bele azokat.

Pár perc elég kell, hogy legyen, ha elég vékonyra vágtad a húsokat, ezután vedd ki, csepegtesd le, és már fogyaszthatod is a valódi borjúbécsit, a citromot ne feledd!

Könnyed, gyümölcsös sütik a frissen sült után

Ha már jóllaktál a bécsi szelettel, jöhet egy ínycsiklandó desszert

Ezt is szeretjük