Eredeti svéd húsgolyó-recept
Éppen olyan, mint az áruházban
A barna szósz, a fűszeres húsgolyó és az édes áfonyás szósz triója mindenkit levesz a lábáról.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a fogás remek családi ebédnek is, de bármilyen összejövetelre elkészítheted, hiszen a húsgolyókból elképesztő adagokat csinálhatsz viszonylag rövid idő alatt, a barnamártásból és az áfonyás szószból pedig pontosan ugyanannyi ideig tart sokat, mint keveset előállítani.

Ha otthon készíted, nem kell aggódnod, hogy elég lesz-e a barnamártás vagy az áfonyaszósz, hiszen bármennyit főzhetsz.

Svéd húsgolyók

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés darált hús - combból, lapockából
  • 4 dl marhahúsalaplé - kockából is jó
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanálnyi friss kapor
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • áfonyalekvár ízlés szerint

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd egészen apró kockákra. A tojást verd fel habosra. A húst tedd egy tálba, és add hozzá az előbb felsoroltakat a zsemlemorzsa és a kömény társaságában, sózd és borsozd ízlésed szerint. Vizes kézzel formálj belőle golyókat, nagyjából 20 darabot.

A kanálnyi olívaolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a húsgolyók minden oldalát alaposan.

Amikor kész vannak, a serpenyőbe tedd a vajat, pirítsd rajta barnára a lisztet, nagyjából két perc alatt, aztán öntsd fel a húslével, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről, keverd bele a golyókat, és szórd meg a kaporral. Tálald áfonyalekvárral. 

Gyors sütik a gyors vacsora után

Ha kevés időd van, akkor is alkothatsz maradandót!

Ezt is szeretjük