Eredeti svéd húsgolyó-recept

Éppen olyan, mint az áruházban

A barna szósz, a fűszeres húsgolyó és az édes áfonyás szósz triója mindenkit levesz a lábáról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a fogás remek családi ebédnek is, de bármilyen összejövetelre elkészítheted, hiszen a húsgolyókból elképesztő adagokat csinálhatsz viszonylag rövid idő alatt, a barnamártásból és az áfonyás szószból pedig pontosan ugyanannyi ideig tart sokat, mint keveset előállítani.

Ha otthon készíted, nem kell aggódnod, hogy elég lesz-e a barnamártás vagy az áfonyaszósz, hiszen bármennyit főzhetsz.

Svéd húsgolyók

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés darált hús - combból, lapockából
  • 4 dl marhahúsalaplé - kockából is jó
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanálnyi friss kapor
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • áfonyalekvár ízlés szerint

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd egészen apró kockákra. A tojást verd fel habosra. A húst tedd egy tálba, és add hozzá az előbb felsoroltakat a zsemlemorzsa és a kömény társaságában, sózd és borsozd ízlésed szerint. Vizes kézzel formálj belőle golyókat, nagyjából 20 darabot.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A kanálnyi olívaolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a húsgolyók minden oldalát alaposan.

Amikor kész vannak, a serpenyőbe tedd a vajat, pirítsd rajta barnára a lisztet, nagyjából két perc alatt, aztán öntsd fel a húslével, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről, keverd bele a golyókat, és szórd meg a kaporral. Tálald áfonyalekvárral. 

Gyors sütik a gyors vacsora után

Ha kevés időd van, akkor is alkothatsz maradandót!

Egyszerű sütemények keksszel vagy babapiskótával

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük