Eredeti svéd húsgolyó-recept
A barna szósz, a fűszeres húsgolyó és az édes áfonyás szósz triója mindenkit levesz a lábáról.
Ez a fogás remek családi ebédnek is, de bármilyen összejövetelre elkészítheted, hiszen a húsgolyókból elképesztő adagokat csinálhatsz viszonylag rövid idő alatt, a barnamártásból és az áfonyás szószból pedig pontosan ugyanannyi ideig tart sokat, mint keveset előállítani.
Ha otthon készíted, nem kell aggódnod, hogy elég lesz-e a barnamártás vagy az áfonyaszósz, hiszen bármennyit főzhetsz.
Svéd húsgolyók
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés darált hús - combból, lapockából
- 4 dl marhahúsalaplé - kockából is jó
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 1 evőkanálnyi friss kapor
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi őrölt kömény
- áfonyalekvár ízlés szerint
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát vágd egészen apró kockákra. A tojást verd fel habosra. A húst tedd egy tálba, és add hozzá az előbb felsoroltakat a zsemlemorzsa és a kömény társaságában, sózd és borsozd ízlésed szerint. Vizes kézzel formálj belőle golyókat, nagyjából 20 darabot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A kanálnyi olívaolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a húsgolyók minden oldalát alaposan.
Amikor kész vannak, a serpenyőbe tedd a vajat, pirítsd rajta barnára a lisztet, nagyjából két perc alatt, aztán öntsd fel a húslével, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről, keverd bele a golyókat, és szórd meg a kaporral. Tálald áfonyalekvárral.
Gyors sütik a gyors vacsora után
Ha kevés időd van, akkor is alkothatsz maradandót!
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- káposzta
Káposztával sült oldalas
- chili
- fahéj
Az eredeti chilis bab receptje
- leves
- húsleves