Káposztával sült oldalas
Szaftos és omlós hús
A káposzta és a vele sült hús pompás lakoma, igazi vasárnapi ebéd, ami után hosszasan lehet beszélgetni az asztalnál.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A káposztával sült húsoknak nagy hagyománya van szerte Európában, a németalföldi régiókra éppúgy jellemzőek ezek az ételek, mint a Kárpát-medencére.

A krumplit ki is hagyhatod a tálból, és máshogy elkészítve kínálhatod a kész fogás mellé, úgy is nagyon finom lesz.

Káposztával sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertésoldalas
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A káposztát mosd át alaposan, nyomkodd ki - az se baj, ha kétszer-háromszor átmosod -, majd tedd félre. A krumplikat hámozd meg, majd vágd karikákra. Az oldalast vágd két-két csont széles darabokra, majd sózd be jó alaposan.

A fokhagymákat reszeld pár kanál olajba, és ezzel a keverékkel dörzsöld be a húsokat. Végy elő egy tűzálló tálat, olajozd ki, majd a krumplikarikákat tedd az aljára.

A krumplikarikákra mehetnek a húsdarabok pár tekerésnyi bors kíséretében, majd az egészen szépen egyengesd el a káposztát, az nem baj, ha a hús egy kis része kilóg belőle.

A káposzta közé rejtsd a babérleveleket. Ha mindezzel megvagy, a sütőt melegítsd elő - ezt az egész elején is megteheted, hogy gyorsabb legyél - 180 fokra, és told be a jól megpakolt tálat. Hagyd két óráig lefedve sülni, aztán nézz rá, vedd le a fedést, tekerd fel a sütőt 200 fokra, és még negyed órán át süsd a finomságot.

Káposztás ételek

Ha készítenél még valami káposztás fogást, segítünk!

Ezt is szeretjük