Káposztával sült oldalas
Szaftos és omlós hús
A káposzta és a vele sült hús pompás lakoma, igazi vasárnapi ebéd, ami után hosszasan lehet beszélgetni az asztalnál.
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A káposztával sült húsoknak nagy hagyománya van szerte Európában, a németalföldi régiókra éppúgy jellemzőek ezek az ételek, mint a Kárpát-medencére.
A krumplit ki is hagyhatod a tálból, és máshogy elkészítve kínálhatod a kész fogás mellé, úgy is nagyon finom lesz.
Káposztával sült oldalas
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertésoldalas
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg savanyú káposzta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A káposztát mosd át alaposan, nyomkodd ki - az se baj, ha kétszer-háromszor átmosod -, majd tedd félre. A krumplikat hámozd meg, majd vágd karikákra. Az oldalast vágd két-két csont széles darabokra, majd sózd be jó alaposan.
A fokhagymákat reszeld pár kanál olajba, és ezzel a keverékkel dörzsöld be a húsokat. Végy elő egy tűzálló tálat, olajozd ki, majd a krumplikarikákat tedd az aljára.
A krumplikarikákra mehetnek a húsdarabok pár tekerésnyi bors kíséretében, majd az egészen szépen egyengesd el a káposztát, az nem baj, ha a hús egy kis része kilóg belőle.
A káposzta közé rejtsd a babérleveleket. Ha mindezzel megvagy, a sütőt melegítsd elő - ezt az egész elején is megteheted, hogy gyorsabb legyél - 180 fokra, és told be a jól megpakolt tálat. Hagyd két óráig lefedve sülni, aztán nézz rá, vedd le a fedést, tekerd fel a sütőt 200 fokra, és még negyed órán át süsd a finomságot.
Káposztás ételek
Ha készítenél még valami káposztás fogást, segítünk!
OLVASD EL EZT IS!

- húsételek
- rakott étel
Rakott káposzta egyszerűen

- paprika
- káposzta