Rakott káposzta egyszerűen
Laktató és finom
A rakott káposzta nem túl bonyolult, de mégis zamatos vacsora, amit bárki el tud készíteni.

Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Az ásványvíz, vagy a csapvíz fogyasztása tesz jobbat a bőrnek? 7 napig teszteltük, van-e különbség közöttük »

Ezért a hátsóért rajong a fél internet: a 26 éves fitneszmodellnek eszméletlen alakja van »

Az 51 éves Christy Turlington nem kér a Photoshopból: így is gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató és tápláló egytálétel mindenhol nagy népszerűségnek örvend, és mindenkinek van legalább egy apró kis trükkje, ahogy csak ő készíti.

A darált hús mellett füstölt csülökkel is feldobhatod, úgy már egy egészen masszív ételt kapsz majd, ha pedig könnyedebbre vágysz, akkor a húsokat gombával is helyettesítheted.

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanálnyi pirospaprika
  • szemes bors
  • 1-2 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát reszeld le, vagy vágd egységes méretű, lehetőleg apró részekre, mosd át alaposan, majd főzd puhára pár szem bors és néhány babérlevél társaságában. Ha megpuhult, jöhetnek a többiek. A rizst főzd félkeményre enyhén sós vízben.

A hagymákat kockázd fel egészen apróra, majd a szalonnát zsírjára pirítva dinszteld meg. Ha már szép üveges a hagyma, add hozzá a darált húst, fűszerezd sóval és borssal. és főzd készre.

Amikor már minden alakul, végy elő egy alkalmas - kicsit magasabb oldalfalú - tűzálló tálat, és a káposzta felét egyengesd el az alján.

Erre a rétegre jöhet a rizs, majd rá a darált hús, majd végül a tetejükre a káposzta másik fele. Az egésznek a tetejére kend a tejfölt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

Káposzta káposztával

Az egyik legismertebb és legkedveltebb C-vitamin-forrást temérdek módon készítheted.

Ezt is szeretjük