Különleges rakott krumpli dupla sajttal és friss spenóttal
A rakott krumpli egyszerű egytálétel és a megszokottól eltérő formában is bátran készítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót remekül passzol sokféle ételhez, nem kivétel ezalól a krumpli sem, ami némi sajttal és ezzel a zöldséggel megpakolva laktató és finom egytálételt ad.

Ha gondolod, ne hagyd ki belőle a kolbászt, szalonnát, vagy akár jó minőségű sonkával is ízesítheted, a legjobb akkor lesz, ha a középső rétegbe helyezed ezeket.

Spenótos-sajtos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 80 dkg spenót
  • 15 dkg edami sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 dl tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

110 perc

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, karikázd fel és enyhén sós vízben főzd félkeményre. A hagymát pucold meg és vágd apró kockákra. A spenótot mosd át jó alaposan. A vaj felén fonnyaszd meg a hagyma háromnegyedét, majd add hozzá a spenótot is, fedő alatt párold puhára, majd fedő nélkül főzd el a levét.

A maradék hagymát fonnyaszd meg a maradék vajon, majd keverd hozzá a lisztet, pirítsd meg pár pillanat alatt, majd keverd simára a tejjel és 3 deci vízzel. Fűszerezd sóval és borssal. A tojások sárgáját verd habosra, majd keverd a tejes mixtúrához.

Egy alkalmas tűzálló edény aljára szedj vékony réteget a mártásból, majd helyezd el rajta a krumplik harmadát, azokra mehet a spenót fele, rájuk egy réteg mártás,aztán ismételd ezt, végül a tetejét fedd le a krumplival és szórd meg reszelt sajttal. A sütőt melegítsd elő 200 fokra és pirítsd az egészet aranybarnára.

A legfinomabb őszi desszertek

Sütőtökből rengeteg különböző édességet készíthetsz, ezekből válogattunk

Ezt is szeretjük