Spenótos-juhtúrós rakott tészta
Könnyen összedobhatod, húsmentes és nagyon finom, és a munka nagy részét a sütőd végzi.
A jól megszokott formájú tésztákat váltsd fel valami kevésbé ismerttel, az étel ugyanolyan finom lesz, de a különleges tésztaféle - például óriáskagyló - sokat dob a látványon.


Mint minden tésztát, ezt is feldobhatod egy kis pirított baconnel, de egy kis durvára őrölt dió is remek kiegészítő lehet hozzá, próbáld csak ki!
Spenótos-juhtúrós rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 50 dkg spenót
- 25 dkg juhtúró
- 10 dkg frissen reszelt parmezán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál vaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd bő sós vízben fogkeményre. Ha elkészült, csöpögtesd le, és tedd félre. Egy szimpatikus serpenyőben olvaszd fel a vajat, párold meg rajta a spenótot, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd meg hangulatodnak megfelelően, majd ha elkészült, őrölj rá egy kis borsot is.
A tejfölt keverd össze a juhtúróval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, terítsd az aljára a tészta felét, arra jöhet a tejfölös massza fele, majd a spenót fele, aztán még egy réteg tészta, és mindenből még egy réteg. A tetejét szórd meg a parmezánnal, majd melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd készre.
Tésztasaláták változatosan, akár minden napra
Ha a hét elején összedobsz egy nagyobb adag tésztasalátát, már nem nagyon lesz gondod az irodai ebédre.
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- vacsora
Rakott tészta sok-sok sajttal és brokkolival

- paradicsom
- vega
Isteni, kalóriaszegény ebéd 15 perc alatt

- Recept