Tárkonyos raguleves
Tökéletes első fogás
Illatos, ízes, és kellőképp bemelegíti a gyomrot, ennél többet kívánni sem lehet egy levestől, amit fél óra alatt elkészíthetsz.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A jellegzetes illat már messziről elárulja, hogy konyhádban valami nagyon finom dolog készül, ami a zöldségekkel és a puhára főtt hússal mindenki kedvence.


Bármelyik zöldséget helyettesítheted benne, de az a jó, ha ezeket megtartod, és melléjük kerül még pár darab, minél többféle, annál gazdagabb ízű lesz a lé.
Raguleves tárkonnyal
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 15 dkg csiperke
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 sárgarépa
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanálnyi tárkony
- 1 fél fej zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- só, fehérbors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Ha ennyi zöldséggel találod magad szemben, egyben biztos lehetsz: kelleni fog a kedvenc zöldségpucoló eszközöd. Miután ezt felmérted, nincs más hátra, mint szépen megtisztítani mindenkit, és nagyjából azonos méretűre felvágni. A hússal is járj el ugyanígy, majd kapd elő a legszebb levesesedényed, helyezd el számodra szimpatikus módszerrel a vajat az alján, és gyújts alá. Ha elkezdett megolvadni, keverd hozzá a répát, a zellert, majd a hagymát, ha már egy kicsit összeesett, rakd bele a gombát, aztán jöhet a szárnyas, rá a fűszerek, és végül, de nem utolsósorban a húsleves is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Ha már megpuhult egy picit a zeller és a répa, add melléjük a zöldborsót, majd facsard ki a citromot, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnéd, hogy az íze érezhető legyen, tedd a készülő levesbe a felét, negyedét vagy akár az egészet. A lisztet keverd el a tejföllel egy tálkában, adagolj hozzá némi levet, majd keverd ezt az egészet magába a levesbe. Mielőtt leveszed a tűzről, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a tejszínt is, ezután már ehetitek is az illatos előételt.
Örök kedvencek: az életmentő levesek
Influenza idején az ember legjobb barátja egy tál forró leves, de egy görbe este után is ez a megoldás hozhat vissza a normál életbe, tehát mindig jó, ha van nálad egy rendes levesrecept.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves

- leves
- brokkoli
Laktató, de karcsúsító brokkolikrémleves

- fokhagyma
- leves