Tárkonyos raguleves
Illatos, ízes, és kellőképp bemelegíti a gyomrot, ennél többet kívánni sem lehet egy levestől, amit fél óra alatt elkészíthetsz.
A jellegzetes illat már messziről elárulja, hogy konyhádban valami nagyon finom dolog készül, ami a zöldségekkel és a puhára főtt hússal mindenki kedvence.
Bármelyik zöldséget helyettesítheted benne, de az a jó, ha ezeket megtartod, és melléjük kerül még pár darab, minél többféle, annál gazdagabb ízű lesz a lé.
Raguleves tárkonnyal
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 15 dkg csiperke
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 sárgarépa
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanálnyi tárkony
- 1 fél fej zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- só, fehérbors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Ha ennyi zöldséggel találod magad szemben, egyben biztos lehetsz: kelleni fog a kedvenc zöldségpucoló eszközöd. Miután ezt felmérted, nincs más hátra, mint szépen megtisztítani mindenkit, és nagyjából azonos méretűre felvágni. A hússal is járj el ugyanígy, majd kapd elő a legszebb levesesedényed, helyezd el számodra szimpatikus módszerrel a vajat az alján, és gyújts alá. Ha elkezdett megolvadni, keverd hozzá a répát, a zellert, majd a hagymát, ha már egy kicsit összeesett, rakd bele a gombát, aztán jöhet a szárnyas, rá a fűszerek, és végül, de nem utolsósorban a húsleves is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha már megpuhult egy picit a zeller és a répa, add melléjük a zöldborsót, majd facsard ki a citromot, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnéd, hogy az íze érezhető legyen, tedd a készülő levesbe a felét, negyedét vagy akár az egészet. A lisztet keverd el a tejföllel egy tálkában, adagolj hozzá némi levet, majd keverd ezt az egészet magába a levesbe. Mielőtt leveszed a tűzről, gyors mozdulatokkal keverd hozzá a tejszínt is, ezután már ehetitek is az illatos előételt.
Örök kedvencek: az életmentő levesek
Influenza idején az ember legjobb barátja egy tál forró leves, de egy görbe este után is ez a megoldás hozhat vissza a normál életbe, tehát mindig jó, ha van nálad egy rendes levesrecept.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves
- leves
- brokkoli
Laktató, de karcsúsító brokkolikrémleves
- fokhagyma
- leves