Poharas gyümölcsrizs gránátalmával
A tejberizst szereted? Akkor biztosan ízlik majd a gyümölcsrizs is. Ha különleges édességre vágysz, ezt neked találták ki!
A gyümölcsrizs elkészítése nem igényel különlegesebb szakmai tudást, így akkor is el tudod készíteni, ha még csak mostanság vettél fakanalat a kezedbe. Ráadásul az édesség nagy előnye, hogy olyan gyümölccsel kombinálod, amilyennel szeretnéd.


Most mutatunk neked egy gránátalmás változatot, meglátod, a család apraja-nagyja kitörő örömmel fogadja majd!
Gyümölcsrizs gránátalmával
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 30 dkg gránátalma
- 3 dl rizs
- 2 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- háromnegyed bögre cukor
- fahéj
A rizst keverd össze a tejjel, és lassú lángon, gyakori kevergetés mellett főzd puhára. A cukrot a tojással, a vajjal, ízlésed szerint fahéjjal és a vaníliás cukorral keverd habosra. Amikor a rizs már puha, adagold hozzá a tojásos masszát, és forrald össze.
A gránátalmát vágd ketté, és szedd ki belőle a kis bogyókat. Keverd hozzá a rizses masszához. Adagold poharakba, hűtsd le jól az egészet, és már eheted is.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- csoki
Fűszeres, illatos forró csokik

- gyümölcs
- mirelit