Poharas gyümölcsrizs gránátalmával
A tejberizst szereted? Akkor biztosan ízlik majd a gyümölcsrizs is. Ha különleges édességre vágysz, ezt neked találták ki!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsrizs elkészítése nem igényel különlegesebb szakmai tudást, így akkor is el tudod készíteni, ha még csak mostanság vettél fakanalat a kezedbe. Ráadásul az édesség nagy előnye, hogy olyan gyümölccsel kombinálod, amilyennel szeretnéd.

Most mutatunk neked egy gránátalmás változatot, meglátod, a család apraja-nagyja kitörő örömmel fogadja majd!

Gyümölcsrizs gránátalmával

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 30 dkg gránátalma
  • 3 dl rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • háromnegyed bögre cukor
  • fahéj

A rizst keverd össze a tejjel, és lassú lángon, gyakori kevergetés mellett főzd puhára. A cukrot a tojással, a vajjal, ízlésed szerint fahéjjal és a vaníliás cukorral keverd habosra. Amikor a rizs már puha, adagold hozzá a tojásos masszát, és forrald össze.

A gránátalmát vágd ketté, és szedd ki belőle a kis bogyókat. Keverd hozzá a rizses masszához. Adagold poharakba, hűtsd le jól az egészet, és már eheted is.

Ezt is szeretjük