Fűszeres, illatos forró csokik
A téli zimankó rosszkedvűvé tehet. Ne engedd, hogy a hideg a csontodig hatoljon! Melegedj fel egy bögre forró, illatozó forró csokival!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meleg tea vagy a forralt bor megváltás a hidegben, hiszen egy bögre ital a talpadtól egészen a fejed búbjáig felmelegít. Azonban, ha te is az édesszájúak táborába tartozol, válaszd a mesés forró csokoládét!

Alapreceptünk is igazán ízletes, de, ha bevállalós vagy, akkor próbáld ki a karamellával, a fehér csokoládéval vagy éppen az alkohollal megbolondított változatokat!

Forrócsoki-alaprecept

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál édes tejszín
  • kevés cukor

A tejet öntsd egy lábosba, és melegítsd fel. A csokidarabokat törd össze, és szórd bele.

Keverd hozzá a kakaóport és az édes tejszínt. Ha esetleg ilyet nem kapsz, akkor sima tejszín is megteszi kis cukorral összekeverve.

Amikor a csokoládé elolvadt, vedd kicsit nagyobbra a lángot, és állandó kevergetés mellett főzd készre. Töltsd csészékbe, és ízlésed szerint tejszínhabbal megkoronázva tálald.

Karamellás forró csoki

Hozzávalók:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 rúd vanília

A cukrot egy lábosban alacsony hőmérsékleten karamellizáld. A tejet a tejszínnel keverd össze, add hozzá a vaníliarúd belsejét, és melegítsd össze. Add hozzá az apró darabokra tört csokit, és olvaszd fel teljesen.

A karamellhez óvatosan keverd hozzá a tejet, majd töltsd bögrékbe a kész forró csokit.

Forró fehér csoki fahéjjal

Hozzávalók:

  • 8 dkg fehér csoki
  • 6 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál fahéj

A tejet melegítsd fel, és szórd bele az apróra vágott csokoládét. Olvaszd fel, és keverd hozzá a fahéjat. Verd fel a tejszínt, és az elkészült forró csoki tetejére kanalazd rá.

Ír forró csoki

Hozzávalók:

  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 3 cl whisky
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1,5 dl habtejszín

A tejet a kockákra tört csokival melegítsd fel. Keverd hozzá a kakaóport, és forrald fel az egészet. Ezután vedd le a tűzről, és keverd hozzá a whiskyt, valamint a tejszínt.

Öntsd bögrékbe az elkészült italt, ízlésed szerint fújj rá tejszínhabot, és szórd meg narancshéjreszelékkel.

OLVASD EL EZT IS!

csokis suti pisztacia
  • sütemény
  • édességek

Nagyon csokis sütemények

Blog.hu ajánló