Csupacsokis, mégis könnyű sütik

A szuflé nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető desszertek közé, de mégis érdemes megbirkózni vele, mert mesés édességet varázsolhatsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A felfújt, vagy más néven szuflé francia édesség. Titka abban rejlik, hogy félig nyersen kell hagyni, nem szabad teljesen megsütni, ezáltal egy nagyon kellemes, krémes állagot kap.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Elkészítése sok mindentől függ, de főként a sütő, ami meghatározó. Minden sütő esetében mást-mást jelent 15 perc, így nem lehet egységes időt megadni elkészítési időnek.

Sima csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. A porcukrot a liszttel keverd össze, és szitáld bele a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a keményre felvert tojásfehérjét. Kis hőálló edénykéket vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Körülbelül 15 percig süsd, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal.

Almás csokifelfújt

Hozzávalók:

  • 6 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db alma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját a cukorral alaposan keverd össze. Vízfürdő felett olvaszd meg a vajat és a csokit. A tojássárgához önts hozzá a csokit, szitáld bele a lisztet, majd öntsd hozzá az apróra vágott almát is. Végül óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett formába öntsd a masszát, majd süsd 20-25 percig.

Fahéjas csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 12 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • fél evőkanál kukoricakeményítő
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Gőz felett olvaszd meg a csokit. A kukoricakeményítőt a tejjel keverd simára, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a folyékony, de langyos csokit, a fahéjat és két tojássárgáját.
A négy fehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan szitálj bele 8 dkg porcukrot, és úgy verd tovább. A habot forgasd bele a csokis masszába. Négy darab tűzálló edénykét kenj ki vajjal, és a maradék porcukorral szórd meg, mintha liszteznéd. Oszd szét a masszát az edényekben, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Karamellás csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg barnacukor
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • vaj

A csokit a vajjal gőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A tojássárgákat egyesével keverd hozzá a csokihoz. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele a csokis masszába. Hat darab kicsi tűzálló edénykét kenj ki vajjal, és kanalazd bele a masszát. 12-15 perc alatt süsd meg. A cukrot egy teáskanálnyi vízzel olvaszd fel, és karamellizáld. Az elkészült felfújtak tetejébe vágj kis lyukat, majd tölts bele némi karamellát. A süteményt tálalhatod is, és a megmaradt karamellás szószt kínálhatod hozzá.

Ezt is szeretjük