Csupacsokis, mégis könnyű sütik
A szuflé nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető desszertek közé, de mégis érdemes megbirkózni vele, mert mesés édességet varázsolhatsz.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A felfújt, vagy más néven szuflé francia édesség. Titka abban rejlik, hogy félig nyersen kell hagyni, nem szabad teljesen megsütni, ezáltal egy nagyon kellemes, krémes állagot kap.

Elkészítése sok mindentől függ, de főként a sütő, ami meghatározó. Minden sütő esetében mást-mást jelent 15 perc, így nem lehet egységes időt megadni elkészítési időnek.

Sima csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. A porcukrot a liszttel keverd össze, és szitáld bele a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a keményre felvert tojásfehérjét. Kis hőálló edénykéket vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Körülbelül 15 percig süsd, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal.

Almás csokifelfújt

Hozzávalók:

  • 6 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 db alma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját a cukorral alaposan keverd össze. Vízfürdő felett olvaszd meg a vajat és a csokit. A tojássárgához önts hozzá a csokit, szitáld bele a lisztet, majd öntsd hozzá az apróra vágott almát is. Végül óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett formába öntsd a masszát, majd süsd 20-25 percig.

Fahéjas csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 12 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • fél evőkanál kukoricakeményítő
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Gőz felett olvaszd meg a csokit. A kukoricakeményítőt a tejjel keverd simára, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a folyékony, de langyos csokit, a fahéjat és két tojássárgáját.
A négy fehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan szitálj bele 8 dkg porcukrot, és úgy verd tovább. A habot forgasd bele a csokis masszába. Négy darab tűzálló edénykét kenj ki vajjal, és a maradék porcukorral szórd meg, mintha liszteznéd. Oszd szét a masszát az edényekben, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.

Karamellás csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg barnacukor
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • vaj

A csokit a vajjal gőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A tojássárgákat egyesével keverd hozzá a csokihoz. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele a csokis masszába. Hat darab kicsi tűzálló edénykét kenj ki vajjal, és kanalazd bele a masszát. 12-15 perc alatt süsd meg. A cukrot egy teáskanálnyi vízzel olvaszd fel, és karamellizáld. Az elkészült felfújtak tetejébe vágj kis lyukat, majd tölts bele némi karamellát. A süteményt tálalhatod is, és a megmaradt karamellás szószt kínálhatod hozzá.

Ezt is szeretjük