8 légies piskóta receptje, amelybe gyümölcs is kerül: mirelitből vagy befőttből is készülhetnek
A piskóta és a különböző gyümölcsök mindig remek párost alkotnak, és télen-nyáron elkészítheted őket.

A gyümölcsös piskóták készítésének lényege, hogy a tojásokat szét kell választani, és a fehérjét külön kemény habbá verni. Bár ma már egyre több helyen olvasható olyan recept is, amely piskótának nevezi azokat a sütiket is, ahol az egész tojásokat verik habbá, ha az eredeti eljárásnál maradsz, biztos, hogy légiesen könnyű sütit fogsz varázsolni.
Megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e a piskótába sütőpor, vagy sem. Ha csak magában sütöd, nem kell, mert a tojáshabtól a tészta anélkül is szép magasra nő. Viszont ha teszel bele gyümölcsöt, akkor érdemes. Az alap, hattojásos tésztát még keverheted vízzel, olajjal, vajjal, vagy akár joghurttal, tejföllel is. Gluténmentes lisztből is mennyei sütiket dobhatsz össze.
Gyümölcsös piskóták
Ebben a válogatásban sokféle piskótareceptet mutatunk, amelyekben az a közös, hogy mind gyümölcstől szaftos. Neked melyik ízlik a legjobban?
8 kérdéses süteménykvíz: milyen édesség készül égetett tésztából?
Ha szeretsz házilag süteményeket készíteni, ez a kvíz sem foghat ki rajtad.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képek: Getty Images
- piskóta
- sütemény
- gyümölcsös sütemény
- gyümölcsös piskóta
- gluténmentes sütemény
- meggyes piskóta
- Recept