Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
Ha nincs ötleted a szombati vagy vasárnapi ebédhez, akkor pácolj be egy kis húst, és süsd ki grillen, tökéletes idő lesz hozzá.
A jó idő tökéletesen alkalmas arra, hogy bepácolj egy kis húst, és a szabadban vagy az erkélyen ropogósra süsd.
A fehérbor felgyorsítja a pácolás folyamatát, így elég, ha reggel vagy délelőtt teszed csak a csirkecombokat vagy -melleket a páclébe.
Pikáns pácolt csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- pár szál rozmaring
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket, majd keverd bele a fehér bort. Száraz, erősebb változatot használj.
A combokat jó, ha kifilézed, mert majd gyorsabban átsülnek, de hagyd rajtuk a bőrt. Tedd a pácba a combokat egy pár órára. Izzítsd be a grillsütőt, és süsd aranybarnára a húst. Természetesen sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Kínáld mellé azt a fehérbort, amivel pácoltad.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sült csirke
- húsételek
Gyors sült csirkecsíkok
- csirke
- padlizsán
Padlizsánnal töltött omlós csirkemell
- hal
- húsételek