Így készítsd a padlizsánkrémet!
Kenheted pirítósra, tálalhatod mártogatósként, a padlizsánkrém mindenhogyan finom.
A padlizsánkrém nem bonyolult étel, cserébe viszont nagyon finom, és nincs is nála jobb feltét a reggeli pirítóshoz, ráadásul mindenféle adalékanyagtól mentes.
Ha egy kissé különleges ízt szeretnél varázsolni, bolondítsd meg némi fahéjjal és fehérborssal!
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3-4 közepes padlizsán - olyanokat válassz, amiknek szép fényes a felülete
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- 1,5-2 dl olívaolaj
Elkészítés ideje:
70 perc + egy éj.
Elkészítés menete:
A padlizsánokat vágd félbe, majd belsejükkel lefelé tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd át őket nagyjából 45-50 perc alatt, ha már lágy a belsejük, akkor jók. Amíg sülnek, készíts elő mindent. A hagymát vágd egészen apróra, akár reszelheted is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor megsültek a padlizsánok, a belsejüket kapard egy tálba, a héjuk nem igazán fog kelleni.
Add hozzá a többi hozzávalót, az apróra vágott - vagy reszelt - hagymát, a fokhagymát is reszeld, vágd apróra a petrezselymet, és az is mehet a tálba, majd az olívaolaj, ebből annyit önts, amennyit felvesz, nagyjából a megadott mennyiség lesz.
Végül sózd és borsozd ízlésed szerint, kóstolgatás mellett. Ha túl sűrűnek, masszívnak érzed, némi majonézzel lágyíthatod. Amikor összeállt, tedd egy éjszakára a hűtőbe, aztán fogyaszd bátran!
Fűszeres, illatos töltött krumplik
A krumpli végtelen változatosan készíthető fogás, töltött változatban főételként is megállja a helyét.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- máj
- reggeli
Isteni házimájkrém-recept

- spenót
- fokhagyma
Így lesz tökéletes a spenótfőzelék

- fűszer
- fokhagyma