Így készítsd a padlizsánkrémet!

Téli, fűszeres változat

Kenheted pirítósra, tálalhatod mártogatósként, a padlizsánkrém mindenhogyan finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsánkrém nem bonyolult étel, cserébe viszont nagyon finom, és nincs is nála jobb feltét a reggeli pirítóshoz, ráadásul mindenféle adalékanyagtól mentes.

Ha egy kissé különleges ízt szeretnél varázsolni, bolondítsd meg némi fahéjjal és fehérborssal!

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes padlizsán - olyanokat válassz, amiknek szép fényes a felülete
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5-2 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc + egy éj.

Elkészítés menete:

A padlizsánokat vágd félbe, majd belsejükkel lefelé tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd át őket nagyjából 45-50 perc alatt, ha már lágy a belsejük, akkor jók. Amíg sülnek, készíts elő mindent. A hagymát vágd egészen apróra, akár reszelheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Amikor megsültek a padlizsánok, a belsejüket kapard egy tálba, a héjuk nem igazán fog kelleni.

Add hozzá a többi hozzávalót, az apróra vágott - vagy reszelt - hagymát, a fokhagymát is reszeld, vágd apróra a petrezselymet, és az is mehet a tálba, majd az olívaolaj, ebből annyit önts, amennyit felvesz, nagyjából a megadott mennyiség lesz.

Végül sózd és borsozd ízlésed szerint, kóstolgatás mellett. Ha túl sűrűnek, masszívnak érzed, némi majonézzel lágyíthatod. Amikor összeállt, tedd egy éjszakára a hűtőbe, aztán fogyaszd bátran!

Fűszeres, illatos töltött krumplik

A krumpli végtelen változatosan készíthető fogás, töltött változatban főételként is megállja a helyét.

Töltött krumpli 7 változatban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük