Így készítsd a padlizsánkrémet!
Téli, fűszeres változat
Kenheted pirítósra, tálalhatod mártogatósként, a padlizsánkrém mindenhogyan finom.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsánkrém nem bonyolult étel, cserébe viszont nagyon finom, és nincs is nála jobb feltét a reggeli pirítóshoz, ráadásul mindenféle adalékanyagtól mentes.

Ha egy kissé különleges ízt szeretnél varázsolni, bolondítsd meg némi fahéjjal és fehérborssal!

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes padlizsán - olyanokat válassz, amiknek szép fényes a felülete
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5-2 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc + egy éj.

Elkészítés menete:

A padlizsánokat vágd félbe, majd belsejükkel lefelé tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd át őket nagyjából 45-50 perc alatt, ha már lágy a belsejük, akkor jók. Amíg sülnek, készíts elő mindent. A hagymát vágd egészen apróra, akár reszelheted is.

Amikor megsültek a padlizsánok, a belsejüket kapard egy tálba, a héjuk nem igazán fog kelleni.

Add hozzá a többi hozzávalót, az apróra vágott - vagy reszelt - hagymát, a fokhagymát is reszeld, vágd apróra a petrezselymet, és az is mehet a tálba, majd az olívaolaj, ebből annyit önts, amennyit felvesz, nagyjából a megadott mennyiség lesz.

Végül sózd és borsozd ízlésed szerint, kóstolgatás mellett. Ha túl sűrűnek, masszívnak érzed, némi majonézzel lágyíthatod. Amikor összeállt, tedd egy éjszakára a hűtőbe, aztán fogyaszd bátran!

Fűszeres, illatos töltött krumplik

A krumpli végtelen változatosan készíthető fogás, töltött változatban főételként is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük