Így lesz tökéletes a spenótfőzelék
Fokhagymásan az igazi
Kevés egészségesebb növény van a spenótnál, ezért érdemes minél gyakrabban készítened.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorban általában nem az ember kedvence a spenót, de felnőttként majdnem mindenki szereti, és mivel tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, érdemes is minél gyakrabban fogyasztani.

Tükörtojással, sült virslivel, vagy fasírttal a legjobb!

Spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg spenótlevél
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 szikkadt zsömle
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A spenótot tisztítsd meg jó alaposan és tedd félre. A zsömlét vágd apró kockákra és áztasd a tejszínbe és adj hozzá kétszer annyi vizet, mint a tejszín mennyisége. Ha már kellőképpen szétázott a zsömle, hevíts olajat egy serpenyőben és keverd bele a lisztet.

 

Amikor enyhén megpirult, add hozzá a spenótot, keverd el alaposan, várd meg, amíg összeesik. Amikor már szépen összeesett, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a tejszínes zsemlét, sózd és borsozd, keverj rajta még párat, majd vedd le a tűzről. Egy botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is.

Ízletes mártogatósok friss zöldségekből

Ezeknek a finom krémeknek senki sem tud ellenállni

Ezt is szeretjük