Így lesz tökéletes a spenótfőzelék

Fokhagymásan az igazi

Kevés egészségesebb növény van a spenótnál, ezért érdemes minél gyakrabban készítened.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorban általában nem az ember kedvence a spenót, de felnőttként majdnem mindenki szereti, és mivel tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, érdemes is minél gyakrabban fogyasztani.

Tükörtojással, sült virslivel, vagy fasírttal a legjobb!

Spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg spenótlevél
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 szikkadt zsömle
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A spenótot tisztítsd meg jó alaposan és tedd félre. A zsömlét vágd apró kockákra és áztasd a tejszínbe és adj hozzá kétszer annyi vizet, mint a tejszín mennyisége. Ha már kellőképpen szétázott a zsömle, hevíts olajat egy serpenyőben és keverd bele a lisztet.

 

Amikor enyhén megpirult, add hozzá a spenótot, keverd el alaposan, várd meg, amíg összeesik. Amikor már szépen összeesett, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a tejszínes zsemlét, sózd és borsozd, keverj rajta még párat, majd vedd le a tűzről. Egy botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is.

Ízletes mártogatósok friss zöldségekből

Ezeknek a finom krémeknek senki sem tud ellenállni

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük