
Így lesz tökéletes a spenótfőzelék
Kevés egészségesebb növény van a spenótnál, ezért érdemes minél gyakrabban készítened.

Gyerekkorban általában nem az ember kedvence a spenót, de felnőttként majdnem mindenki szereti, és mivel tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, érdemes is minél gyakrabban fogyasztani.
Tükörtojással, sült virslivel, vagy fasírttal a legjobb!
Spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg spenótlevél
- 2 dl zsíros tejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 1 szikkadt zsömle
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A spenótot tisztítsd meg jó alaposan és tedd félre. A zsömlét vágd apró kockákra és áztasd a tejszínbe és adj hozzá kétszer annyi vizet, mint a tejszín mennyisége. Ha már kellőképpen szétázott a zsömle, hevíts olajat egy serpenyőben és keverd bele a lisztet.
Amikor enyhén megpirult, add hozzá a spenótot, keverd el alaposan, várd meg, amíg összeesik. Amikor már szépen összeesett, reszeld bele a fokhagymát, add hozzá a tejszínes zsemlét, sózd és borsozd, keverj rajta még párat, majd vedd le a tűzről. Egy botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is.
Ízletes mártogatósok friss zöldségekből
Ezeknek a finom krémeknek senki sem tud ellenállni

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- fokhagyma
A padlizsánkrém kistestvére

- paprika
- paradicsom
Lecsó francia módra: a ratatouille receptje

- ketchup
- grill