8 fantasztikus paradicsomos finomság: főzve, sütve, töltve

Az egészséges paradicsom minden formában jöhet. Most igazán zamatos, édes és lédús. Készítsd el belőle ezeket a finomságokat!

A legfinomabb paradicsomos ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Élvezd ki az illatos, lédús paradicsom csodás ízét. Fogyassz belőle minél többet, hisz tele van vitaminnal, erősíti az immunrendszert. 

A paradicsomból számtalan ízes ételt készíthetsz. Fantasztikus sütve, hisz még édesebb. Főzve, szószként, édesen, csípősen is kitűnő, sőt a zöld paradicsomot akár ránthatod is. Illik húsokhoz, ropogós leveles tésztába vagy akár omlós pitébe. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amik most, szezonban az igaziak. 

Bár a menzás, betűtésztás paradicsomleves is nagyon finom, érdemes kipróbálni több isteni változatot. Kánikulában a főzés nélküli levesek hódítanak, de sült paradicsomból is készíthetsz zamatos fogást. Zöldfűszerekkel pedig könnyen mediterrán ízvilágúvá teheted. Ez a leves hidegen és melegen is kitűnő.
Édes, érett paradicsommal a legegyszerűbb tésztákat is feldobhatod. Gyors, mégis mindenki örömmel fogyasztja el. Laktatóbbá teheted tonhallal, sőt maradék sült csirkével is tökéletes.
A paradicsom sütve talán még zamatosabb, édesebb, és kerülhet akár csirke mellé tepsibe is. Kevesebb mint egy óra alatt az asztalra teheted a remek főfogást. Baconnel és sajttal turbózva tényleg fejedelmi ebéd vagy vacsora is lehet.
A paradicsom jól illik más zöldségekhez is. Tégy hozzá cukkinit és krumplit, süsd össze, máris kész az isteni, hús nélküli rakottas. Főételként ugyanúgy számításba veheted, mint köretként. A tetejére besamelmártás is kerülhet.
A klasszikus paradicsomos húsgombóc is az iskolai menzák kedvence. Kis változtatással azonban még ízletesebb lesz. A sűrű szószt zöldfűszerekkel turbózhatod, a gombóc pedig nem esik szét, és nem lesz kemény.
A paradicsomot is megtöltheted mindenféle finomsággal. Kuszkusszal diétásabb, de akár fűszeres darált hús is kerülhet bele. Reggelire pedig üss bele tojást, és rakj a tetejére mozzarellát.
Akár sós piték tölteléke is lehet az illatos paradicsom. A galette, vagyis a hajtogatott rusztikus pite jól megpakolva vendégváróként és főételként is bevethető. Sok sajttal megszórva még jobb.
A paradicsom csodás ízét érdemes télre is átmenteni. Főzhetsz belőle fűszeres paradicsomlevet, tésztaszószt, sőt sűrű ketchupot is. Ráadásul ez tuti adalékanyag- és tartósítószer-mentes, így bátran mártogathatod bele a sült krumplit.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük