Élvezd ki az illatos, lédús paradicsom csodás ízét. Fogyassz belőle minél többet, hisz tele van vitaminnal, erősíti az immunrendszert.
A paradicsomból számtalan ízes ételt készíthetsz. Fantasztikus sütve, hisz még édesebb. Főzve, szószként, édesen, csípősen is kitűnő, sőt a zöld paradicsomot akár ránthatod is. Illik húsokhoz, ropogós leveles tésztába vagy akár omlós pitébe. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amik most, szezonban az igaziak.

Bár a menzás, betűtésztás paradicsomleves is nagyon finom, érdemes kipróbálni több isteni változatot. Kánikulában a főzés nélküli levesek hódítanak, de sült paradicsomból is készíthetsz zamatos fogást.
Zöldfűszerekkel pedig könnyen mediterrán ízvilágúvá teheted. Ez a leves hidegen és melegen is kitűnő.

A paradicsom sütve talán még zamatosabb, édesebb, és
kerülhet akár csirke mellé tepsibe is. Kevesebb mint egy óra alatt az asztalra teheted a remek főfogást. Baconnel és sajttal turbózva tényleg fejedelmi ebéd vagy vacsora is lehet.

A paradicsom jól illik más zöldségekhez is. Tégy hozzá cukkinit és krumplit, süsd össze, máris kész az isteni,
hús nélküli rakottas. Főételként ugyanúgy számításba veheted, mint köretként. A tetejére besamelmártás is kerülhet.

A klasszikus paradicsomos húsgombóc is az iskolai menzák kedvence. Kis változtatással azonban még ízletesebb lesz. A sűrű szószt zöldfűszerekkel turbózhatod, a gombóc pedig nem esik szét, és nem lesz kemény.

A paradicsomot is megtöltheted mindenféle finomsággal. Kuszkusszal diétásabb, de akár fűszeres darált hús is kerülhet bele. Reggelire pedig
üss bele tojást, és rakj a tetejére mozzarellát.

Akár sós piték tölteléke is lehet az illatos paradicsom. A galette, vagyis a hajtogatott rusztikus pite jól megpakolva vendégváróként és főételként is bevethető. Sok sajttal megszórva még jobb.

A paradicsom csodás ízét érdemes télre is átmenteni. Főzhetsz belőle fűszeres paradicsomlevet, tésztaszószt, sőt
sűrű ketchupot is. Ráadásul ez tuti adalékanyag- és tartósítószer-mentes, így bátran mártogathatod bele a sült krumplit.