A 8 legfinomabb palacsinta kipróbált receptekkel: pufi, gyümölcsös, rakott

A kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű palacsintát számtalan módon variálhatod: a tésztával és a töltelékkel is kísérletezhetsz.

A legfinomabb palacsinták receptekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki vékonyan szereti, más vastagon. Tökéletes tekercselve, hajtogatva, krémmel, lekvárral, gyümölccsel. A palacsinta minden formában ellenállhatatlan. Pedig a világ egyik legegyszerűbb édessége. Az alaprecepthez minden hozzávalót egész biztos, hogy otthon is megtalálsz. 

Ha van egy bevált alaprecepted, nagy baj nem lehet. A palacsintakészítésnek is van néhány szabálya. Feltétlenül tegyél bele buborékos vizet, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amennyiben olajat is keversz hozzá, kisebb eséllyel ragad le. Míg mi a vékonyabb változatot szeretjük, addig az amerikaiak a duci, sütőporos palacsintát imádják. Az oroszok pedig a tésztát túróval gazdagítják.

A legfinomabb palacsinták

Kísérletezz a különféle receptekkel! Tehetsz a palacsintatésztába mákot, gyümölcsöt, de a töltelékkel is variálhatsz. Sőt rétegezheted is, akkor a tortához hasonló finomságot kapsz. Díszítheted tejszínnel, csokival, friss gyümölcsökkel. Nézd végig a legnagyobb kedvenceket, és próbálj ki újdonságokat!

Az igazán jól sikerült palacsinta nem gumiszerű, nem száraz, nem ragad. Fontos továbbá, hogy sütéskor eltaláld a tökéletes hőfokot. Utána már csak rajtad múlik, hogy mivel töltöd meg, és hogyan formázod.
A tölteléken kívül érdemes a palacsinta tésztáját is variálni. Izgalmasabb lesz, ha mákot is szórsz bele, és úgy sütöd meg. Jól megy hozzá a túrókrém.
Igazi extra kényeztetés, ha a palacsintát vaníliakrémmel összesütöd, és mazsolával is turbózod. A pudingot villámgyorsan elkészíted, és elrontani sem lehet.
Ha szereted a palacsintát és a tiramisut is, akkor ezt a mennyei desszertet feltétlenül meg kell sütnöd. Réteges, fantasztikusan krémes, és bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tiramisus palacsinta kényezteti az ízlelőbimbóidat.
Az amerikai palacsintát is gazdagíthatod mindenféle finomsággal. Kerülhet a masszába ricotta, sőt áfonya is. Kínáld úgy, mint az amerikaiak, vajjal és juharsziruppal.
A káprázatos szivárványpalacsinták garantáltan feldobják a napodat. Pont olyan, mint a duci amerikai változat, csak ételfesték is kerül bele. Kínálj hozzá friss vagy mirelit gyümölcsöt!
A mennyei banánpalacsinta tartalmas fogás, és napindítónak is tökéletes. Ráadásul liszt nélkül is összedobhatod. Minél érettebb banánt használsz, annál finomabb, édesebb lesz.
A pillekönnyű almapalacsintára sem lehet nemet mondani. Ha a tésztába friss élesztő is kerül, még lágyabb, puhább lesz. A fahéj pedig még csodásabb ízt és illatot ad neki.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük