A strandbüfék kínálata nem sokban tér el, bármelyik álló- vagy folyóvíz strandját választod, a klasszikus, tóparti ételek mindenhol körülbelül ugyanolyanok: nem túl egészségesek, ráadásul jó zsírosak, és hizlalnak is, viszont valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mindannyian vonzódunk hozzájuk, ha szezon van, legalább egyszer kell ilyesmit fogyasztani, ezek nélkül nem komplett egy nyár sem.

Ha létezne toplista, a hamburger jó eséllyel az élen végezne, ami a strandon fogyasztott ételeket illeti, a büfékben kínált bizonytalan eredetű változatoknál azonban sokkal jobbat készíthetsz otthon, ráadásul lényegesen olcsóbb is ez a megoldás.

Amit talán már nagyanyáink is lelkesen majszoltak a strandon két csobbanás között, az nem más, mint a palacsinta, az örök kedvenc - és egyben tökéletes vitaalap - kakaós és lekváros megoldással az élen, otthon egész tornyokat dobhatsz össze viszonylag rövid idő alatt.

Nyáron fagyizni kell. Muszáj, egyszerűen nincs mit tenni, amint beüt a kánikula, legalább pár alkalommal muszáj egyet elnyalni. Ha azonban otthon tör rád a fagyizhatnék, nem kell kimozdulnod, feltéve, hogy van elég gyümölcsöd kéznél, otthon is készíthetsz ebből a hűsítő finomságból.

Bár a hotdog-árusok az utóbbi időben már orvul megjelentek strandnak egyáltalán nem minősülő helyeken is, azért még egy igazi, klasszikus strandfogás a péktermékbe rejtett virsli, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

A balatoni nyarak elmaradhatatlan fogása a tóhoz semmilyen formában nem kötődő, ám vélhetőleg mégis itt legnépszerűbb halétel, a hekk. Némi paprikás liszt, pár haltörzs és jó sok olaj, ennyi kell ahhoz, hogy te is elkészítsd odahaza, de könnyedén fel is dobhatod a klasszikus fogást

Nincs igazi nyár egy jó kis tejfölbajusz nélkül, azt pedig a legegyszerűbben egy jó nagy, friss, forró, sajtos-tejfölös lángosról tudod beszerezni. Otthon összedobni nagyjából ugyanannyi idődbe telik, mint végigállni a sort a strandon.

A gofri szendvicssütőben készült palacsinta, legalábbis a büfések jelentős része szerint - rosszabb büfések szerint pedig a fóliába csomagolt, E-rekordokat döntögető tésztaféleség felmelegítve -, de te ne dőlj be ennek a teóriának, készítsd el otthon a saját változatodat tonnányi csokoládéöntettel, és rájössz a különbségre.
Csokoládészezon minden évszakban
Legyen kánikula, jégeső, hó, fagy, egy fix pont mindig van: a csokoládé minden időben az egyik legjobb desszert, kerestünk is erre néhány bizonyítékot
A 7 legfinomabb csokis süti receptje, képpel
Nézegess képeket!
Elolvasom