Különleges, aszalt szilvával töltött hús
Bár minden étteremben kapható, biztos lehetsz benne, hogy amit otthon készítesz, az finomabb lesz, csak áztasd a szilvát alkoholba.
Az aszalt szilvás pulyka szinte minden középkategóriás étterem étlapján szerepel, és nincs is vele különösebb gond, kivéve, ha nagyon száraz, vagy benne felejtik a magot.
Ez a fogás otthon is könnyen elkészíthető, és még fel is dobhatod egy kis pikáns ízzel, amit a brandybe áztatás ad a szilvának.
Különleges aszalt szilvával töltött hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet borjúhús
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 1 dl brandy
- kevés méz
- 4 evőkanál olaj
- só
A kimagozott aszalt szilvákat tedd forró vízbe körülbelül tíz percre, majd csepegtesd le, és locsold rá a brandyt. Hagyd állni minimum fél órát, majd csepegtesd le, és forgasd a szilvákat egyenként egy kevés mézbe.
A húst kicsit klopfold ki, sózd be, majd teríts mindegyikre a szilvából. Csavard fel, tűzd meg hústűvel. Csomagold alufóliába, süsd előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még tíz percet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bacon
- húsételek
Isteni baconnel töltött göngyölt hús
- palacsinta
- csirkemell
Csirkehússal töltött palacsinta
- sertéshús
- sertéssült