Csirkehússal töltött palacsinta
Készíts a desszertből főételt, és próbáld ki a gyerekek kedvencét sós, csirkehúsos raguval töltött változatban is!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Talán nincs is olyan ember a világon, aki a palacsintának ellen tudna állni. Lekvárosan, túrósan, kakaósan, nutellásan, mindenhogy isteni, így biztos lehetsz benne, hogy a sós változat sem rossz.

Próbáld ki ízletes csirkehúsos receptünket, amit egészen egyszerű elkészíteni, tulajdonképpen csak egy kis tejszínes ragura és néhány palacsintára lesz szükséged.

Csirkehússal töltött palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 8 db sós palacsinta
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl olaj
  • fél dl habtejszín
  • őrölt bors

A vöröshagymát aprítsd fel, a húst vágd kisebb kockákra. Dinszteld meg a hagymát kevés olajon, majd szórd rá a húst. Annyi vízzel engedd fel, hogy a húst ellepje, sózd, borsozd ízlésed szerint, és párold puhára a csirkemellet. Amikor már félig megpuhult a hús, szórd hozzá a borsót.

Palacsintasütés mesterfokon

Kezdő háziasszonyként még gondot okoz a palacsinta elkészítése? Videónkból minden fortélyt elleshetsz a tökéletes példányokhoz.

A tejfölt a liszttel keverd össze, add hozzá a tejszínt, és habard be vele a húst. Forrald fel, végül a masszát oszlasd el a palacsintákban. A széleit hajtsd be, tekerd fel, így nem folyik ki a massza, és fektesd a töltött batyukat egy jénai tálba. Öt-tíz perc alatt süsd össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük