Csirkehússal töltött palacsinta
Készíts a desszertből főételt, és próbáld ki a gyerekek kedvencét sós, csirkehúsos raguval töltött változatban is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan ember a világon, aki a palacsintának ellen tudna állni. Lekvárosan, túrósan, kakaósan, nutellásan, mindenhogy isteni, így biztos lehetsz benne, hogy a sós változat sem rossz.

Próbáld ki ízletes csirkehúsos receptünket, amit egészen egyszerű elkészíteni, tulajdonképpen csak egy kis tejszínes ragura és néhány palacsintára lesz szükséged.

Csirkehússal töltött palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 8 db sós palacsinta
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél dl olaj
  • fél dl habtejszín
  • őrölt bors

A vöröshagymát aprítsd fel, a húst vágd kisebb kockákra. Dinszteld meg a hagymát kevés olajon, majd szórd rá a húst. Annyi vízzel engedd fel, hogy a húst ellepje, sózd, borsozd ízlésed szerint, és párold puhára a csirkemellet. Amikor már félig megpuhult a hús, szórd hozzá a borsót.

Palacsintasütés mesterfokon

Kezdő háziasszonyként még gondot okoz a palacsinta elkészítése? Videónkból minden fortélyt elleshetsz a tökéletes példányokhoz.

A tejfölt a liszttel keverd össze, add hozzá a tejszínt, és habard be vele a húst. Forrald fel, végül a masszát oszlasd el a palacsintákban. A széleit hajtsd be, tekerd fel, így nem folyik ki a massza, és fektesd a töltött batyukat egy jénai tálba. Öt-tíz perc alatt süsd össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük