Ínycsiklandó sajttal töltött pulykamell
Sokkal különlegesebb, mint az unalmas, panírozott pulykatallér, és még a konyhát sem büdösíti be az olaj a készítésekor.
A pulyka nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető húsok közé, de nem kell feltétlenül egyben megsütnöd, elég, ha a combját töltöd meg.
A sajt és a spenót remekül illik egymáshoz és a pulykahúshoz is. A pirosra sütött comb mellé adj egészben sült krumplit.
Spenótos sajttal töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 25 dkg ementáli
- két marék spenót
- vaj
- étolaj
- só
- őrölt szerecsendió
A pulykamellet a hártya mentén vágd ketté, és sózd be. A reszelt sajtot keverd össze a vajjal és az apróra vágott spenóttal, nem baj, ha darabos lesz, de valamennyire kenhető legyen. A pulykamellekbe vágj kis zsebeket, és ebbe töltsd bele a sajtos masszát, majd hústűvel tűzd meg.
Olajozz ki egy tepsit, tedd rá a húsokat, told közepes lángon előmelegített sütőbe, és süsd 45-50 percen keresztül, először alufólia alatt, majd az utolsó 15 percben hagyd pirulni.
OLVASD EL EZT IS!
![csirke porkolt lead](http://kep.index.hu/1/0/1291/12914/129141/12914168_522284_a74cd4385aeaa618bc01dc6c3fa44487_wm.jpg)
- csirke
- pörkölt
Egyszerű csirkepörkölt zöldséggel
![dinnye pulyka lead](http://kep.index.hu/1/0/1503/15034/150348/15034827_838965_ae38f98c05082e3c788522ff1753f70e_wm.jpg)
- pulyka
- dinnye