Isteni baconnel töltött göngyölt hús
Egészen kezdőknek is!
A húsételek elkészítése nehéz feladatnak tűnhet, de akadnak szimpla, ugyanakkor ízletes receptek.
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Az angolszalonna a legszárazabb húst is feldobja, nem kell félned attól, hogy ehetetlen lesz a végeredmény.
Ezt a végtelenül egyszerű fogást teljesen gyakorlatlanul is elkészítheted, ugyanis semmilyen konyhai gyakorlat nem szükséges, csak egy éles kés.
Baconnel göngyölt hús
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamellfilé
- 250 g bacon
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- 4-5 szem rózsabors
A húst mosd meg, majd vágj belőle vékony szeleteket, a legjobb, ha téglalappá formázod őket, levágva az ebből kilógó részeket. A baconből jó, ha szeleteltet veszel, mert kellőképpen vékonyat vágni belőle kész művészet.
A húst sózd meg, a fokhagymát vágd kisebb darabokra, de ne túl kicsire, a rózsaborsot törd át. Oszlasd el a húson a fokhagymát és a rózsaborsot, majd fektess a húsra egy rétegben szalonnát, végül tekerd fel. Így egy csinos kis hurkát kell kapnod. Éles késsel vágj ujjnyi vastag szeleteket, majd alufóliával bélelt tepsiben, előmelegített sütőben süsd meg őket. Nem kell nekik sok, 15-20 perc elég.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- citrom
Olívás, citromos egyben sült csirke

- hal
- húsételek
Különleges, mézben pácolt hal

- sertéshús
- sertéssült