Isteni baconnel töltött göngyölt hús
Egészen kezdőknek is!
A húsételek elkészítése nehéz feladatnak tűnhet, de akadnak szimpla, ugyanakkor ízletes receptek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolszalonna a legszárazabb húst is feldobja, nem kell félned attól, hogy ehetetlen lesz a végeredmény.

Ezt a végtelenül egyszerű fogást teljesen gyakorlatlanul is elkészítheted, ugyanis semmilyen konyhai gyakorlat nem szükséges, csak egy éles kés.

Baconnel göngyölt hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke vagy pulykamellfilé
  • 250 g bacon
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szem rózsabors

A húst mosd meg, majd vágj belőle vékony szeleteket, a legjobb, ha téglalappá formázod őket, levágva az ebből kilógó részeket. A baconből jó, ha szeleteltet veszel, mert kellőképpen vékonyat vágni belőle kész művészet.

A húst sózd meg, a fokhagymát vágd kisebb darabokra, de ne túl kicsire, a rózsaborsot törd át. Oszlasd el a húson a fokhagymát és a rózsaborsot, majd fektess a húsra egy rétegben szalonnát, végül tekerd fel. Így egy csinos kis hurkát kell kapnod. Éles késsel vágj ujjnyi vastag szeleteket, majd alufóliával bélelt tepsiben, előmelegített sütőben süsd meg őket. Nem kell nekik sok, 15-20 perc elég.

OLVASD EL EZT IS!

toltott malachus lead
  • sertéshús
  • sertéssült

Töltött malachús

Ezt is szeretjük