Olívás, citromos egyben sült csirke
Kívül ropogós, belül omlós
A csirkét számtalan módon teheted izgalmassá, csak a fantáziád szab határt. Íme, egy remek recept.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül pirosra sült, ropogós csirkének senki nem tud ellenállni, pláne, ha a bőre alatta illatozó, omlós hús lakik.

Egy kis fűszerrel már így is egészen különleges fogást rittyenthetnél az asztalra, de ha még olívabogyóval és citrommal is megbolondítod csirkét, akkor biztosan mindenkit leveszel a lábáról. Próbáld ki receptünket!

Olívás, citromos egyben sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 15 dkg olívabogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 citrom
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

A csirkét mosd meg alaposan, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szedd cikkekre, és a bevágott csirkebőr, valamint a hús közé nyomkodd be őket. Dörzsöld be a csirke bőrét sóval és borssal, a hasába pedig tegyél kakukkfüvet.

A húst tedd egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, és az egyik citrom kifacsart levével, valamint egy kis olívaolajjal kend meg. A másik két citromot szeleteld fel, és rakd vele körbe a húst. Szórd rá a tetejére az olajbogyót, majd alufóliával fedd le a tetejét.

Előmelegített sütőben 80-90 perc alatt süsd puhára. Mielőtt teljesen elkészülne, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük