Töltött malachús
Vedd fel a töltött húst a hétvégi ebéd menüsorába, hidd el, nem fogod megbánni. Finom fűszerek, omlós malachús és ínycsiklandó köret. Kell ennél több?

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött húsokkal való vacakolás általában csak a hétvégi ebédkészítési időbe fér bele, ezért most mutatunk egy új receptet, hogy szombaton elvarázsolhasd a családot.

Próbáld ki mesés töltött malachúsunkat, amihez még csak konyhatündérnek sem kell lenned, hiszen elkészítése pofonegyszerű, mintha fasírtot csinálnál.

Töltött malachús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadó
  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • pirospaprika
  • bors

A néhány napos zsemlét tedd egy tálba, és engedj rá annyi langyos vizet, hogy éppen ellepje. Amikor elázott, nyomkodd ki és morzsold szét, mintha fasírtot csinálnál. A fokhagymát és a vöröshagymát reszeld le, majd a felaprított petrezselyemzölddel, az olajjal és a tojásokkal együtt add a zsemléhez. Dolgozd össze a masszát, és ízlésed szerint fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal.

A dagadót mosd meg alaposan, majd sózd be. Késsel vágj a közepébe egy lyukat, majd töltsd bele a zsemlés masszát. A dagadó végét tűzd meg egy hústűvel, hogy ne folyjon ki a töltelék. Egy kiolajazott tepsibe fektesd bele a töltött húst, majd alufóliával fedd le, és előmelegített sütőben nagyjából 30 percig süsd.

Ezt is szeretjük