Különleges, aszalt szilvával töltött hús
Bár minden étteremben kapható, biztos lehetsz benne, hogy amit otthon készítesz, az finomabb lesz, csak áztasd a szilvát alkoholba.
Az aszalt szilvás pulyka szinte minden középkategóriás étterem étlapján szerepel, és nincs is vele különösebb gond, kivéve, ha nagyon száraz, vagy benne felejtik a magot.
Ez a fogás otthon is könnyen elkészíthető, és még fel is dobhatod egy kis pikáns ízzel, amit a brandybe áztatás ad a szilvának.
Különleges aszalt szilvával töltött hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet borjúhús
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 1 dl brandy
- kevés méz
- 4 evőkanál olaj
- só
A kimagozott aszalt szilvákat tedd forró vízbe körülbelül tíz percre, majd csepegtesd le, és locsold rá a brandyt. Hagyd állni minimum fél órát, majd csepegtesd le, és forgasd a szilvákat egyenként egy kevés mézbe.
A húst kicsit klopfold ki, sózd be, majd teríts mindegyikre a szilvából. Csavard fel, tűzd meg hústűvel. Csomagold alufóliába, süsd előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még tíz percet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bacon
- húsételek
Isteni baconnel töltött göngyölt hús
- palacsinta
- csirkemell
Csirkehússal töltött palacsinta
- sertéshús
- sertéssült