Különleges, aszalt szilvával töltött hús

Bár minden étteremben kapható, biztos lehetsz benne, hogy amit otthon készítesz, az finomabb lesz, csak áztasd a szilvát alkoholba.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az aszalt szilvás pulyka szinte minden középkategóriás étterem étlapján szerepel, és nincs is vele különösebb gond, kivéve, ha nagyon száraz, vagy benne felejtik a magot.

Ez a fogás otthon is könnyen elkészíthető, és még fel is dobhatod egy kis pikáns ízzel, amit a brandybe áztatás ad a szilvának.

Különleges aszalt szilvával töltött hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet borjúhús
  • 10-15 dkg aszalt szilva
  • 1 dl brandy
  • kevés méz
  • 4 evőkanál olaj

A kimagozott aszalt szilvákat tedd forró vízbe körülbelül tíz percre, majd csepegtesd le, és locsold rá a brandyt. Hagyd állni minimum fél órát, majd csepegtesd le, és forgasd a szilvákat egyenként egy kevés mézbe.

A húst kicsit klopfold ki, sózd be, majd teríts mindegyikre a szilvából. Csavard fel, tűzd meg hústűvel. Csomagold alufóliába, süsd előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még tíz percet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

toltott malachus lead
  • sertéshús
  • sertéssült

Töltött malachús

Ezt is szeretjük