8 isteni krumplis egytálétel, ha gyors és finom ebédre vágysz

A krumplit változatosan elkészítheted, tökéletes alapja lehet egy ízletes egytálételnek. Válogass a jobbnál jobb, viszonylag olcsó és laktató finomság közül!

Krumplis egytálételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplival általában nem foghatsz mellé, mindegy, hogy sütöd, főzöd, esetleg pürésíted. Ráadásul minden évszakban könnyen beszerezheted, és sokáig tárolhatod. Legtöbbször köretként kerül a tányérra, ám könnyen izgalmassá teheted. Néhány fűszer, így a petrezselyem, a rozmaring, az oregánó és a kakukkfű is feldobja.

A krumpli praktikus egytálételnek, hisz szinte minden illik hozzá, zöldség, kolbász, hús vagy akár sajt. Nagy előnye még, hogy gyorsan össze lehet dobni, és laktató ebédnek, könnyű vacsorának is tökéletes. Ráadásul külön köret nem is kell mellé. 

Krumplis egytálételek

A burgonya a magyar konyha meghatározó eleme, gondolj csak a paprikás krumplira! Vannak persze izgalmas külföldi specialitások is, elég csak a francia hegyvidéki rakott krumplit vagy a gratint említeni. Nézd végig összeállításunkat, és keress új kedvencet!

Van, aki virslivel, más kolbásszal, szalonnával, esetleg hosszú lével szereti, az biztos, hogy a paprikás krumpli a magyarok egyik kedvenc egytálétele. Bármikor összedobhatod, gyors és olcsó. Friss, ropogós héjú kenyérrel, savanyúsággal a legjobb.
A serpenyős ételeket azért is szeretjük annyira nagyon, mert nincs velük sok munka. A krumplis, gombás variáció is isteni, főleg fűszerekkel felturbózva. Jól összeérnek az ízek, amíg minden megpuhul. Olyan laktató, hogy egytálételnek is kitűnő.
A krumplihoz érdemes más zöldségeket is pakolni, és fűszeres, tejszínes szósszal leönteni. Próbáld ki feltétlenül a szuper egészséges kelbimbóval! Hús nélküli is kiváló, a tetejére pedig akár többféle sajt is kerülhet.
A tejszínes rakott krumplit a franciák elegánsan gratinnak nevezik, és sokféleképpen variálható. Pakolhatsz a rétegek közé többféle zöldséget, esetleg csirkét. A szószt érdemest sok fokhagymával elkészíteni. Spenóttal minden évszakban dúsíthatod.
A tejszínes, krumplis csirke elronthatatlan finomság, amit gyorsan összeállítasz, és egy órán belül már tálalhatod is. Csirkemell, comb, szárny is kerülhet a krumplira. Ha meglocsolod tejszínnel, biztosan nem szárad ki.
Turbózd fel az egyszerű sült krumplit egy kicsit! Hagymával, baconnel megbolondítva, tejföllel leöntve könnyen ínycsiklandó egytálételt készíthetsz belőle. Fedő alatt a krumpli hamarabb megpuhul.
Ha egy nagyétkű társaságot lakatnál jól, az ízletes hegyvidéki rakott krumplinál jobbat aligha találsz. A franciák híres egytálételének a sajtspecialitásuk, a Reblochon adja meg az igazi karakterét. Tejföllel meglocsolva tálald.
Ha extra főételre, izgalmas vacsorára vágysz, készíts krumpligombócot! A burgonyát előbb meg kell főzni, utána már könnyű belőle gombócokat formázni. Baconnel, gombával fokozhatod az élvezetet, a tetejéről pedig nem hiányozhat a sajt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük