Gombás serpenyős krumpli: köretnek és egytálételnek is kiváló
A gombás serpenyős krumpli hozzávalói egyszerűek, olcsók, összesütve az egész család élvezni fogja.

Így kell felturbózni a serpenyős krumplit! Gombával, fűszerekkel ínycsiklandó egytálétel is lehet, de kitűnő választás sült hús vagy halételek mellé. Minden évszakban rendelkezésedre állnak a hozzávalók. Nem kell hozzá annyi olaj, mint a sült hasábkrumplihoz. A tetejére szórj friss fűszernövényeket!
Gombás serpenyős krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 25 dkg gomba
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- metélőhagyma
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és felezd el. A nagyobb darabokat vágd négy részre. Ha a krumpli héja nem túl vastag, elég csak alaposan megdörzsölni. A gombát tisztítsd meg, ha nagyobbak a fejek, vágd kisebb darabokra.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd 10 percig, közben rázogasd vagy óvatosan forgasd, majd rakd hozzá a megtisztított gombát. Ízesítsd fokhagymával, sóval, borssal, és süsd össze. Ha a krumpli belül puha, kívül ropogós, szórd meg metélőhagymával, de bármilyen zöldfűszer illik hozzá.
A francia rakott krumpliba sem kerül hús, mégis laktató.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció