Gombás serpenyős krumpli: köretnek és egytálételnek is kiváló
A gombás serpenyős krumpli hozzávalói egyszerűek, olcsók, összesütve az egész család élvezni fogja.

gombas-serpenyos-krumpli
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Így kell felturbózni a serpenyős krumplit! Gombával, fűszerekkel ínycsiklandó egytálétel is lehet, de kitűnő választás sült hús vagy halételek mellé. Minden évszakban rendelkezésedre állnak a hozzávalók. Nem kell hozzá annyi olaj, mint a sült hasábkrumplihoz. A tetejére szórj friss fűszernövényeket!

 

Gombás serpenyős krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és felezd el. A nagyobb darabokat vágd négy részre. Ha a krumpli héja nem túl vastag, elég csak alaposan megdörzsölni. A gombát tisztítsd meg, ha nagyobbak a fejek, vágd kisebb darabokra.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd 10 percig, közben rázogasd vagy óvatosan forgasd, majd rakd hozzá a megtisztított gombát. Ízesítsd fokhagymával, sóval, borssal, és süsd össze. Ha a krumpli belül puha, kívül ropogós, szórd meg metélőhagymával, de bármilyen zöldfűszer illik hozzá. 
A francia rakott krumpliba sem kerül hús, mégis laktató.

Ezt is szeretjük