Gombás serpenyős krumpli: köretnek és egytálételnek is kiváló
A gombás serpenyős krumpli hozzávalói egyszerűek, olcsók, összesütve az egész család élvezni fogja.

gombas-serpenyos-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Így kell felturbózni a serpenyős krumplit! Gombával, fűszerekkel ínycsiklandó egytálétel is lehet, de kitűnő választás sült hús vagy halételek mellé. Minden évszakban rendelkezésedre állnak a hozzávalók. Nem kell hozzá annyi olaj, mint a sült hasábkrumplihoz. A tetejére szórj friss fűszernövényeket!

Gombás serpenyős krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és felezd el. A nagyobb darabokat vágd négy részre. Ha a krumpli héja nem túl vastag, elég csak alaposan megdörzsölni. A gombát tisztítsd meg, ha nagyobbak a fejek, vágd kisebb darabokra.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd 10 percig, közben rázogasd vagy óvatosan forgasd, majd rakd hozzá a megtisztított gombát. Ízesítsd fokhagymával, sóval, borssal, és süsd össze. Ha a krumpli belül puha, kívül ropogós, szórd meg metélőhagymával, de bármilyen zöldfűszer illik hozzá. 
A francia rakott krumpliba sem kerül hús, mégis laktató.

Ezt is szeretjük