8 hagyományos böjti étel a levestől a salátáig: ezek után senki sem marad éhes
A böjti időszak ételei húsmentesek, általában olcsóak is, mégis finomak és laktatóak.

A böjti ételek hagyományosan olyanok, amelyek hús nélkül telítenek el. Lehetnek sűrű levesek, tészták, zöldséges fogások, sőt akár a hal is helyet kaphat ebben az időszakban a családok asztalán.
Ma már a katolikus egyház sem ír elő annyira szigorú böjtöt, mint régen: csupán a nagyböjt néhány napján kell tartózkodni a hústól. Vallástól függetlenül azonban érdemes legalább időnként visszafogni a húsfogyasztást, amivel a szervezetednek és a környezetnek is jót teszel.
Hagyományos böjti ételek
A 40 napos nagyböjt hamvazószerdától húsvétig tart: idén ez az időszak február 22 és április 8 közé esik. Az alábbi fogásokat azonban nem csak ezekben a hetekben érdemes elkészítened, mivel mindig finomak, és a többségük még ma sem kerül sokba.
- húsmentes
- böjt
- rántott hal
- töltött gomba
- paradicsomos tészta
- juhtúrós gombóc
- reteksaláta
- zöldségleves
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- báránysült
- húsvéti receptek