Rántott, fűszeres halfilé ropogós bundában: sütőben és olajban is megsütheted
Nagypénteken a hal az étkezések főszereplője. Bundázás előtt érdemes pácolni legalább egy kicsit, hogy még ízletesebb legyen.

rantott-halfile
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A rövidnadrág és az ujjatlan felső az irodában sem kihívó: így lesz visszafogottan nőies »

Cindy Crawford lánya tényleg kimaxolja a bob frizurát: mindig mást hoz ki ebből a nőies fazonból »

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagypéntek szigorú böjti nap a keresztények számára, amikor háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni, továbbá kerülni kell a húsféléket. Ez alól csak a hal a kivétel, ami rántva mindig tökéletes. Ha citromot is teszel a páclébe, kevésbé fogod érezni a mellékízét. Töröld a halat szárazra, mielőtt bepanírozod, különben ledobja a bundáját. Köretnek tökéletes hozzá a krumpli bármilyen formában, továbbá salátával is tálalhatod. 

Halfilé ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 15 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • majoránna
  • olívaolaj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat mosd meg, ha szükséges, szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd dörzsöld be vele a szeleteket, és tedd fél órára a hűtőbe. Ezt követően jól csepegtesd le, törölgesd szárazra, majd panírozd be a megszokott módon. Először forgasd a halat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába, a felesleget pedig jól rázd le.


Rakd forró olajba, és süsd minden oldalát aranybarnára, majd csepegtesd le papírtörlőn. Ha sütőben sütöd, rendezd a bundázott filéket tepsibe, spricceld meg olajjal, és 180 fokon süsd szép pirosra 20-25 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át. 
A tojásfőzésnek is lehetnek titkai, amik húsvét előtt jól jönnek. Nem mindegy, hogy hány percig főzöd, és mikor pucolod meg. 

Ezt is szeretjük