Laktató, húsmentes lasagne sok spenóttal: ezt böjti napokon is megeheted
A sok húsos tészta után kifejezetten jólesik ez a vega, spenótos lasagne. A sok sajt persze nem hiányozhat róla.

spenotos-lasagne-receptje
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha komolyan veszed a böjti időszakot, és kevesebb húsos ételt eszel, esetleg le is mondasz róla teljesen, a spenótos lasagne kapóra jön. A tésztalapok között a krémes, zöldséges szósz kellemesen fűszeres. A ropogósra sült, vastag besameles-sajtos réteg pedig még csábítóbbá teszi a fogást. 

Spenótos lasagne receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg lasagnetészta
  • 40 dkg spenót
  • 20 dkg trappista
  • 7 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott spenótot használsz, olvaszd ki. Amennyiben frissel dolgozol, alaposan mosd meg, a vizet csepegtesd le róla. Kevés zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később dobd hozzá a préselt fokhagymát. Tedd rá a spenótot, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold meg. Amikor már fonnyadt, húzd le a tűzről. 
 

A vajat olvaszd fel, rakd hozzá a lisztet, és kis lángon kevergetve várd meg, míg elkezd színesedni. Ekkor öntsd hozzá a langyos tejet, és ízesítsd sóval, borssal, szórj hozzá őrölt szerecsendiót, majd melegítsd forráspontig. Vajazz ki egy tűzálló tálat, öntsd bele a mártás felét, majd rakj le egy sor tésztát, arra egyengess spenótot, és rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére jön a besamel, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 25 percig, vagy amíg a teteje piros nem lesz. 

A galuskát is feldobhatod spenóttal. Szórd meg sok parmezánnal, és kész az ízletes fogás!

Ezt is szeretjük