Medvehagymás, tojásos reteksaláta: isteni böjti finomság villámgyorsan
A húsmentes, tojásos reteksaláta színes, egészséges, medvehagymával pedig igazán üde, ráadásul kiváló fehérjeforrás.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A tojássaláta igazi klasszikus, amit rengeteg változatban, egyszerűen elkészíthetsz. Ez a kora tavaszi finomság akkor is jól jön, ha böjtölsz. Végre megjelent a medvehagyma a piacon, így az is kerülhet a könnyű fogásba. Ráadásul különleges ízével, illatával igazán karakteressé teszi a salátát. Ha a tejfölt joghurtra cseréled, diétásabb lesz.
Medvehagymás, tojásos reteksaláta
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 csokor retek
- 1.5 dl tejföl
- 0.5 csokor medvehagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, szobahőmérsékletű tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig. Tedd hideg vízbe, amikor kicsit hűlnek, pucold meg, majd vágd fel ízlés szerint. A retket karikázd fel, a medvehagymát aprítsd fel.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A retket és a tojásokat tedd egy tálba, öntsd le a majonézes keverékkel, és szórd meg medvehagymával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Próbáltad már a retket fűszeresen, sütve? Ha nem, épp itt az ideje, köretnek is tökéletes!
Még több recept