Böjti krumpligombóc juhtúróval töltve: húsmentes, mégis laktató
Nem csak a húsos étel lehet kiadós: ez a mennyei, juhtúróval töltött krumpligombóc hamar eltelít.

juhturos krumpligomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak akkor érdemes néha böjtöt tartanod, ha vallásos vagy. Kevesebb hús fogyasztásával az ökológiai lábnyomod is kisebb lesz, és így te is tehetsz valamit azért, hogy kisebb legyen a környezeti terhelés. Ha szereted a juhtúró karakteres ízét, ezt a kiadós krumpligombócot neked találták ki.

Juhtúróval töltött gombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál bors
  • 1 nagy csipet
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, ha kész, szűrd le, még melegen szórd meg sóval és borssal, törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, üsd bele a tojást, és adagolj hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Hogy pontosan mennyi lisztre lesz szükség, a krumpli fajtájától függ. Letakarva pihentesd a tésztát fél órát, majd nyújtsd ki, és vágd egyforma négyzetekre. Minden négyzet közepébe halmozz juhtúrót, hajtsd őket össze, formálj belőlük gombócokat, és tedd őket lobogva forró, sós vízbe. Néha keverj rajtuk egyet, hogy ne tapadjanak le a lábos aljára. Ha feljöttek a víz tetejére, még öt percig főzd, majd szűrd le őket.
 

A vörösborban párolt lilakáposzta verhetetlen köret mellé.

Ezt is szeretjük